לקראת שאיבה טיפולי ivf

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

06/10/2018 | 16:17 | מאת: ליאת

שלום רב. יש לי 2 ילדים מטיפולים והחלטנו שאנחנו רוצים ילד 3 וכעת אני לקראת שאיבה נוספת. הפעם הרופא שלי שינה לי טיפול. תמיד לפני שאיבה הייתי מזריקה אוביטרל וכעת הסביר לי להזריקה2 דקקפטיל היום בערב טשאיבה יום שני האם זה טוב ומשפיע כמו אוביטרל? יש לציין ש5 ימים הייתי עם גונאל ולאחר מכן צטרוטייד ומונופור.שאלה נוספת כמה זמן לפני שאיבה צריך להיות בצום מלא?

07/10/2018 | 07:50 | מאת: פרופ' שלמה משיח

בדרך כלל מחליפים את האוביטרל בדקפפטיל כאשר בתגובה היא רבה ונשקפת סכנה של גרוי יתר שחלתי. במקרים כאלו או שמקפיאים את כל העוברים או שצריך לתת תמיכה רבה מאד לאחר השאיבה. באשר לצום-יש צורך ב-6 שעות.

07/10/2018 | 08:53 | מאת: ליאת

תודה על המענה. האם זה טיפול טוב ועדיין יחזירו לי עוברים טריים? הסיכוי גבוה?

מנהל פורום טיפולי פוריות