הריון חוץ רחמי בשל דלקת באגן

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

16/07/2018 | 18:00 | מאת: חגית

פרופ' משיח שלום רב, לפני כחודש עברתי ניתוח בשל הריון חוץ רחמי, הוסרה החצוצרה השמאלית. אתמול הייתי בביקורת אצל הרופא המנתח שאמר שבממצאי הניתוח נמצאה הסיבה לנ"ל- הדבר נגרם בשל דלקת באגן שייתכן והייתה גם כמה שנים... כאשר שאלתי האם כרגע אין דלקת והכל בסדר ענה שזה לא נתון קריטי להמשך התהליך לכניסה להריון. הוא המליץ על צילום רחם ע"מ לבדוק את תקינות החצוצרה הימנית ובהתאם לתוצאות להתנהל מול ניסיונות להרות. (יש לציין שהנני נשואה שנה ללא ילדים) אך כעת מה שמטריד אותי יותר מכל הוא הידיעה שאין לי דלקת כרגע בגוף!!! מה אתה ממליץ לעשות? האם אני יכולה לבקש הפניה לבדיקת דלקת באגן מהרופא נשים שלי? תודה רבה, חגית

17/07/2018 | 10:24 | מאת: פרופ' שלמה משיח

אני מסכים להצעתו של הרופא שלך. יש לאבחן בהקדם מה מצב החצוצרה השניה ואם יש בה בעיה-לשקול טיפול IVF בהקדם. אין דרך אחרת לאבחן דלקת כרונית בחצוצרה.

17/07/2018 | 10:28 | מאת: חגית

תודה רבה, ובמידה ויימצא כי החצוצרה הימנית אינה תקינה האם יהיה להסירה בניתוח? ואם תישאר ועדיין אינה תקינה האם יש סיכון להריון חוץ רחמי נוסף גם בטיפולי הפריה חוץ גופית?

17/07/2018 | 22:54 | מאת: חגית

וגם, שאלה אחרונה ברשותך, כמה זמן אחרי ניתוח חוץ רחמי אמור להגיע המחזור? מהו טווח מקסימום השבועות הסביר? אני השבוע כבר סוגרת חמישה שבועות והמחזור לא מורגש שעומד להגיע ...

מנהל פורום טיפולי פוריות