כאבים אחרי ביוץ ובעיה להיכנס להריון

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

15/07/2018 | 19:34 | מאת: פזית

שלום רב, מנסה להבין כבר תקופה ארוכה מה קורה לגוף שלי ומקווה שתוכלו לעזור לי. אני בת 36,היו לי 2 הריונות תקינים, ספונטניים, בהם נקלטתי בניסיון הראשון (אחד לפני 5 שנים, שני לפני 3 שנים) הלידה השניה הסתיימה בקרע ברחם וניתוח חירום. אני כבר שנה ומשהו מנסה להרות שוב ללא הצלחה. תופעה מוזרה שקוראת בשנה האחרונה היא שיש לי כאבי בטן ממש חזקים כשבוע וחצי לפני המחזור, כלומר ממש אחרי הביוץ. שבוע לפני המחזור אני רואה כתם קטן חום (ממש ממש קטן) ואז עובר עד לקבלת המחזור. עשיתי את כל הבדיוקות האפשריות והכל יצא תקין (בדיקות דם הורמונליות, היסטרוסקופיה, צילום רחם ואפילו mri בטן כדי לשלול הידבקויות) כמו כן, לפי מה שהבנתי אם מדובר באנדומטריוזיס אז בניתוח הקיסרי היו אמורים לראות את הנגעים.. אני עכשיו אחרי החזרת עוברים, עם תמיכה של פרוגסטרון, ושוב מתחילים כאבי הבטן..שבוע וחצי לפני המחזור. אשמח לשמוע את דעתכם.

16/07/2018 | 14:05 | מאת: פרופ' שלמה משיח

המקרה שלך מורכב מכדי שמענה בפורום יספיק. באופן כללי אם כל הבדיקות שוללות ממצא אנטומי, ייתכן ומדובר ברגישות יתר של הרחם ובמקרה זה הייתי מגביר את מינון הפרוגסטרון וגם מגוון אותו. לדוגמא=לתת נרות וגינליות של אוטרוגסטן במינון של 900 מ"ג ליום בתוספת כדורי דופאסטון או זריקות פרונטוגסט.

מנהל פורום טיפולי פוריות