טיפול חדשני - החלפת גרעין

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

22/06/2018 | 14:41 | מאת: מאי

פרופ' שלמה משיח שלום רב, אני כבת 44 + ילד ביולוגי למרות שנתוניי יחסית לגילי טובים, אני מודעת להשלכות של הבאת ילד גנטי לעולם בגילנו, ואני מעדיפה תרומת ביצית וילד בריא. קראתי בעיתון,לאחרונה, על טיפול חדשני המשלב בין שתי ביציות (נתרמת ותורמת) וזרע, כאשר טיפול זה מלכתחילה מיועד לאותם זוגות אשר סובלים מבעיות גנטיות קשות , אך "על הדרך" גם עשוי לפתור את סוגיית הנושא הגנטי לנשים מבוגרות..(המעוניינות במטען גנטי משלהן) עד כמה הטיפול בטוח, אין עדיין מחקרים ארוכי טווח, ואין לדעת עד כמה ההליך ישפיע על בריאות הילדים אשר נוצרו בשיטה הזו. אך בכל זאת, האם ידוע לך אם מבצעים אותה בישראל ואצל מי, ועד כמה השיטה באמת בטוחה?? זה ממש פתרון מצויין, אך באותה מידה גם מדאיג...

24/06/2018 | 08:53 | מאת: פרופ' שלמה משיח

הטיפול שאת מתייחסת אליו נוסה במקרים של מחלות גנטיות קשות של המיטוכונדריה. אין עדיין כל נסיון בנשים שבעיתן זה הגיל וגם אינני חושב שבעתיד הקרוב, ועדות אתיות יתירו את הטיפול הזה באינדיקציה של גיל. לדעתי הבחירה של תרומת ביצית, במקרה שלך, היא הבחירה הנכונה

מנהל פורום טיפולי פוריות