מנופור וגונל ף יש הבדל

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

22/12/2017 | 10:11 | מאת: ליאת

שלום מה ההבדל בין מונופר לגונל F הבנתי שמונופור מכיל 2 הורמונים וגונל הורמון אחד זה אומר שמונופור יותר חזק ומשפיע יותר בתגובה של השחלות ובגירוי ?

31/12/2017 | 21:32 | מאת: פרופ' שלמה משיח

יש הבדל בין המנופור והגונל F: בעוד הגונל F מכיל רק את ההורמון FSH, מכיל המנופור גם HCG שמשמש כאן במקום LH. ישנן סבות רבות ושונות מדוע רופאים מסוימים מעדיפים תרופה זו או אחר, למי ומתי. עלי מקובל הפרוטוקול של התחלה עם גונל F והמשך עם מנופור. העובדה שמנופור מכיל שני הורמונים אינה גורמתץ לכך שהוא משפיע ביתר עצמה על התגובה השחלתית אלא בדרך מעט שונה.

מנהל פורום טיפולי פוריות