CT בטן

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

04/02/2009 | 23:16 | מאת: ארי

הנה תשובת CT בטן , אשמח לקבל הסבר ... ותודה הבדיקה נעשתה לאחר הזרקת חומר ניגוד\ULTRAVIST 110 סמ"ק לוריד ולאחר מתן TELEBRIX GASTRO מדולל בשתיה . מצב לאחר כריתה חלקית של הקיבה . סיכות מתכתיות באיזור הניתוח . - אזור מעבר חזה / בטן - בקע סרעפתי קטן . - הכבד הודגם בממדים ומרקם תקינים . - דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות . - הלבלב במדדים ומרקם תקינים . - אדרנלים בגודל ומרקם תקינים . - הכליות בגודל וצורה תקינים . הפרשה תקינה משני הצדדים ואין עדות לחסימה אורומכנית . - אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות . - בלוטות לימפה קטנות ב- RLQ . - שלפוחית שתן תקינה . - מבנים ציסטים בטפולה מימין . - הודגם INTUSSUSCEOTION אילאואילאלי בבטן שמאלית אמצעית . ללא סימני חסימת מעיים . בסיכום: מצב לאחר כריתת קיבה תת - שלמה . ILEO-ILEAL INTUSSUSCEOTION בבטן שמאלי תחתונה .

06/02/2009 | 17:05 | מאת: ד"ר חן הופמן

אני מבין שנכרתה הקיבה באופן חלקי- מה סיבת הניתוח אני לא יודע. ה intussusception הוא כניסה של לולאת מעי אחת בתוך השניה. יש לכך סיבות רבות אותן אתה יכול למצוא במאמר לא הייתי שותף ויוזם שיצא מהמרכז הרפואי תל השומר בו אני עובד- חפש בגוגל.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד