U.S C.T בטן ואגן כולל מפשעות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

25/12/2008 | 18:59 | מאת: ארי

עקב כאבים קלים בחודשים האחרונים באזור המפשעות ,אשכים והיסטוריה של אבנים בכליות (על בסיס קלציום) שנפלטו לבסוף (פעם אחרונה לפני 5 שנים ) - הוחלט על בירור יסודי . U.S בירור מלפני 3 שבועות : ----------------------------------------- נמצאו 2 ציסטות ,הגדולה בקוטר 4.5 ס"מ עם מחיצות ותוכן אינו צלול בכליה השמאלית. במפשעה השמאלית הודגם חוסר רציפות של קו הצפק ותוכן אקוגני מעליו , כביטוי לבקע קטן אשר מכיל שומן אומטלי . בנוסף לכך מספר קשרי לימפה בשתי המפשעות , הגדול ביותר ממאל מגיע בציר האורך על 1.7 סנטימטר בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית . האורולוגית שלחה אותי להמשך בירור -CT בטן ואגן. ואלה הממצאים C.T: ---------------------- הכליות במימדים תקינים . 2 אבנים זעירות בגביעים אמצעים של הכיליה השמאלית. כמו כן מודגם תהליך ציסטי בקוטר 3.6 סנטימטר עם מחיצה קטנה בתוכו בכליה השמאלית , גבולותיו חדים , השומן סביבו שמור . הנגע המתואר אינו עובר האדרה לאחר הזרקת חומר ניגודי . הודגמו קשריות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום ,באגן ובמפשעות . מודגמים מספר פיתולי אילאום בסמוך לאילאום הסופי בעלי דופן מעובה , גבולותיו סדירים ,השומן סביב שמור. תוכן פקאלי רב לאורך הקולון אינו מאפשר דיון על דופנותיו . שלפוחית בעלת דופן סביר. לסיכום : ---------- 2 אבנים זעירות בכליה השמאלית ,ללא הפרעה אורומכנית. ציסטה קורטיקלית בכליה השמאלית ,כמתואר . מספר פיתולי אילאום בעלי דופן מעובה מצריכים השלמת בירור על ידי רופא גסטרואנטרולוג. יש לשקול ביצוע CT אנטרוגרפיה. על החתום מומחית לרדיולוגיה אבחנתית. אציין שאני (בן 50 ) חולה קרוהן .כרגע לא בהתקף . כל הבירור התחיל מזה שהתלוננתי לפני מספר חודשים על כאב חלש במפשעות , לפעמים מורגש גם באשכים . כמו כן לפעמים תחושה של כאב עמום באזור הכליה הימנית. יש לי היסטוריה של אבנים בכליות שיצאו לבסוף (על בסיס קלציום). בדיקות דם תקינות כולל תפקוד כליות וכבד . מה דעתך לאור הממצאים , האם אני צריך להיות מודאג מהממצאים ? מה המלצתך \ חוות דעתך בנדון ? חג אורים שמח

27/12/2008 | 19:32 | מאת: ד"ר חן הופמן

הבדיקה אמנם אינה תקינה, אך אם נסכם את הממצאים: אבנים זעירות בכליה שמאלית, יתכן שהכאב נבע ממחלת אבנים שכזאת. הציסטה בכליה דורשת המשך מעקב כי איננה ציסטה פשוטה. המעי הדק אינו תקין, ידוע לך על מחלת קרוהן. יתכן והרופאה המפענחת לא ידעה, ולכן המליצה על המשך ברור. אם המחלה אינה פעילה לא נראה לי שצריך להמשיך ברור כעת, אלא אם יתעורר צורך קליני.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד