דחוף-שבר במיפוי-יכול להיות בסחוס?

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

29/07/2014 | 21:27 | מאת: סובל

שלום ותודה מראש כבר שנה יש לי שברים בצלעות שלא מתאחים ומתחברים.השברים הם מנפילה מגובה לא רב. במיפוי עצמות :"קליטות מוקדיות בקצה קדמי של צלע 10 משמאל ובצלע 4 מימין מלפנים, ייתכן בעקבות טראומה". יש לי גם אוסטיאופורוזיס חזקה/קשה של T SCORE 3.7- עד 4- . חשוב לי לשאול אותך כרדיולוג-1. האם השברים שהתגלו במיפוי עצמות לפי הנוסח הנ"ל הם בסחוס שבצלע, ואולי אינם עקב האוסטיאופ' ,כי הם לא בעצם עצמה(=בחלק הגרמי)? 2. אם אפשר- למה הכוונה במשפט נוסף שכתבו: "קליטה מוגברת באספקט לטרלי משמאל של סקרום, ובחלק תחתון של סקרואיליאק משמאל"

שלום רב במיפוי עצמות,המוקדים בקליטת יתר מופיעים בגלל תהליך ריפוי של העצם,זה ייתכן בגלל חבלה,שברים,או מחלות אחרות,כגון-דלקת פרקים,בין היתר.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד