הדמיית שיניים במכשיר המיועד להדמיה כללית.

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

10/06/2009 | 20:49 | מאת: צחי

שלום רב לך. ברשותך שאלה אבי הוא מונשם כרוני המאושפז בבית חולים גריאטרי. (חולה בהכרה מלאה ויציב) לאחרונה שבר שן טוחנת עד לשורש, כשאכל מאכל קשה. רופא שיניים הוזמן להתייעצות והמליץ על עקירה כירורגית, והסביר שיש באפשרותו לעשות את העקירה במחלקה בה הוא מאושפז, אך הוא חייב צילום של השן. הרופא המטפל אישר מבחינה רפואית את העקירה. צילום שיניים אינו זמין בתוך בית החולים הגיריאטרי. הוצאתו מבית החולים לצילום שיניים אינה אפשרית למשפחתנו, מדובר בנסיעה בניידת טיפול נמרץ הלוך וחזור בתוספת המתנה במקום, הרבה מאוד כסף, ואין באפשרותנו לעמוד בכך. חשבתי על חלופה - בבית החולים יש מכון רנטגן "כללי" - שמשמש לצילום עצמות, צילום חזה, וכו'. (אם אתה זקוק למידע על הציוד והמכונות שנמצאות במכון אוכל לברר ולשאול) האם ניתן להשתמש במכונת רנטגן ה"כללית", לצלם את הלסת של אבי, ובכך להדגים בצורה סבירה את השן שצריך לעקור? אני מודע לכך שזו איננה האופציה האופטימלית, אך זו האופציה הזמינה לנו. רוב תודות! צחי

14/06/2009 | 12:28 | מאת: ד"ר חן הופמן

צחי שלום, במכון רנטגן כללי לרוב אין את סוג הצילום אותו צריך לבצע לתכנון של טיפולי שיניים.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד