סיטי בטן

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

17/01/2014 | 11:31 | מאת: איילת מתל אביב

שלום אני בחורה בת 33 נשלחתי לעשות סיטי בטן בשל חשד לקרוהן. האם בדיקת סיטי של המעי הדק והגס חייבים לעשות עם 1. הזרקת יוד 2. בליעת חומר עם יוד יש לי אסתמה ואני חוששת שהיוד יגרום לתגובה אלרגית. כמו כן יש לי קשריות בבלוטת המגן כ 0.7 ס"מ ( בשלב זה אמרו שאין לזה משמעות רק לעקוב פעם בשנה ) ואני חוששת שהיוד יפגע בבלוטת המגן מה דעתך? תודה

שלום רב. בסיטי לבירור מחלת קרוהן חייבים לשתות את החומר אשר מדגים מעי. לגבי ההזרקה,היא רצויה ומוסיפה אינפורמציה,אך עלייך להתייעץ עם הרופא המפנה לגבי הבעיה בבלוטת התריס,אם זה בעייתי אפשר לבצע סיטי גם ללא הזרקה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד