כליות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

15/12/2013 | 11:27 | מאת: רחלי

ביתי נולדה עם מערכת מאספת נוספת של כליה אחת והרחבה משמעותית של שופכן. בגיל כמה שבועות עברה בדיקת מיפוי כליות שיצאה תקינה כיום בת 3 ואני מפחדת שהיה לה דלקת בשתן מבלי שהבחנתי. היה לה אדמומיות באזור הפות גירוי וצריבה פריחה באזור שהתפשטה לעוד אזורים בגוף וריחות לא נעימים משם. הרופא נתן הפניה ל אס, האם אס כליות ודרכי שתן יוכל לגלות על תפקודי הכליה ועל הצטלקות אם ישנה בצורה ודאית מקיפה ומספקת כדי שאוכל להיות רגועה או שיש עוד בדיקות שכדאי לעשות תודה

שלוום רב. בדיקת אולטרסאונד או כל הדמיה אחרת לא יכולה לבדוק דלקת.יש לבצע תרבית עבור כך. כמו כן בדיקת אולטרסאונד לא יכולה לבדוק תפקודי כליה,אבל כן ניתן לראות הצטלקות.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד