בדיקת CT בטן ואגן

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

20/07/2013 | 13:27 | מאת: קרן

שלום רב ד"ר, בת 43 נשואה + 3. בעברי 6 ניתוחי בטן (3 ניתוחים קיסריים ו- 3 ניתוחים גניקולוגיים, כולל פגיעה בשלפוחית שתן ובמעי - שתוקנה). לאחרונה, בעקבות כאבי בטן ועצירות מעל שנתיים, הופניתי לבדיקת CT בטן ואגן. להלן הממצאים: בחתכים העליונים של הבדיקה מודגם נגע היפודנסי ב- RLL בצמוד לעליה השמאלית של הלב יתכן ומייצג ציסטה פריקרדיאלית. מוקד היפודנסי זעיר כ- 4 מ"מ באונה השמאלית של הכבד - יתכן ציסטה / המנגיונמה קטנה. כיס מרה, טחול, לבלב, כליות ואדנרלים תקינים. לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות בבטן או באגן. מודגם אזור קטן של התפשלות מעי דק בבטן השמאלית באמצע, ללא סימני חסימה. כלי הדם הגדולים ללא ממצא משמעותי. חצב לאחר כריתת רחם. השחלה הימנית מוגדלת עד כ- 40X25 מ"מ ובתוכה מרכיבים רקמתיים וציסטיים. לא הודגם ממצא חשוד בשלד הגרמי. שאלותיי: 1. מה פירוש המושג נגע היפונדסי ? ומה משמעות RLL בצמוד לעליה השמאלית של הלב? 2. התפשלות - האם הכוונה לחסימה/לולאת מעי, והאם זה נגרם כתוצאה מהידבקויות ? האם זו הסיבה לעצירות ולכאבי בטן ? מהו סוג הטיפול במקרה של התפשלות מעי ? יש לי תור לגסטרואנטרולוגית רק בסוף אוקטובר, ואשמח לקבל הסבריך אודות ממצאי הבדיקה בהקדם. בתודה מראש, קרן

שלום רב קרן. עלייך לגשת אל הרופא המטפל עם התוצאות להמשך בירור וטיפול.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד