עדיפות MRI על פני CT

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

30/12/2011 | 08:54 | מאת: נתי

בן 56, בריא, עקב טשטוש בראיה (Amaurosis fugax) של כשעה וחצי שקרה לי פעמיים בהפרש של כשלושה שבועות נשלחתי ע"י הרופא במכון המטולוגיה גם לבדיקת CT ראש עם ובלי חומר ניגוד. האם לא ניתן לבצע בדיקה זו ב-MRI כדי להימנע מקרינת יתר. האם באופן כללי ניתן לבצע כל בדיקת CT גם ב-MRI והסיבה היחידה שקופות החולים מעדיפות CT על פני MRI היא כלכלית?

04/01/2012 | 22:56 | מאת: ד"ר חן הופמן

נתי שלום בעולם אידאלי אתה צודק. אבל במסגרת התקציב של קופות החולים יש מגבלות. למה הדבר דומה? יש דירות מדהימות בתל אביב, אבל הן עולות הרבה כסף. אם אין לך אתה פשוט לא תקנה למרות שעדיף לגור בדירה מפוארת. התקציב של הקופה איננו מאפשר לבחור MRI בכל מצב, במיוחד כאשר הטיפול לא ישתנה אם תבצע CT או MRI. לבצע CT פען בחיים זה לא מסוכן. אבל לצורך האבחנה שלך מספק! יש לחלק תקציב לבדיקות, לתרופות וכו' אם יש לך ביטוח פרטי- את היכול לשות באופן פרטי ולקבל החזר.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד