סי.טי עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

01/12/2011 | 20:26 | מאת: נטע

לפני כמה שנים עשיתי סי.טי. ראש וביום הבדיקה מאד התפעלו בבי"ח שבאתי בלי אישור (או משהו אחר כבר לא כ"כ זכור לי) שאין לי רגישות ליוד. אני מוזמנת לסי.טי בסוף שבוע הבא וגם הפעם לא צויין שום דבר על יוד. האם בסי.טי גב אין צורך בהזרקת או שתיית יוד. או שכמו במקרה הקודם (זה אותו בי"ח) אף אחד לא טורח לעדכן אותך מה לעשות לפני הבדיקה. נ.ב. אני לא זוכרת אם בסוף לקחו סיכון והשתמשו ביוד או שלא.

06/12/2011 | 12:05 | מאת: ד"ר חן הופמן

נטע שלום, בבדיקת CT לעמוד שדרה לא מזריקים יוד כלל. אין ידע קודם לגבי רגישות ליוד ולכן אין ממה להזהיר אותך ואין איך לבדוק את את זה מראש, לכן לא הודיעו לך במקרה הקודם.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד