שאלה נוספת US כליות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

25/07/2011 | 21:16 | מאת: גילה

US כליות ודרכי שתן. באותו יום של הבדיקה סבלתי מהקאות והייתי ממש מיובשת ולכן הבדיקה נעשתה ללא שתייה מוקדמת. סובלת מבעיה כמויות גדולות של חלבון בשתן בשנים האחרונות די מתון כ- 1/2 גרם כאשר כל הסיפור התחיל שהגוף תקף את הכליות ואז היה 3.5 גרם חלבון ביממה. (זה קרה בשנת 2004) כליה שמאלית: הגודל 11 ס"מ. כילה עם שכבה פרכימתית שמורה. הודגמה צלקת קורטיקלית בחלק עליון וקדמי של הכליה. ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. כליה ימנית: בגודל 9 ס"מ כליה עם שכבה פרנכימתית מעט צרה בעיקר בקצוות כולל אי סדירות גבולות והכליה - רושם של צלקת קורטיקלית בקוטב עליון של הכליה. ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. כיס שתן תקין כולל פתחים. לסיכום – שינויים פיאלונפריטים דו צדדי כולל צלקות קורטיקליות בשתי הכליות. אפשר תרגום למאותגרי US? 1. שכבה פרכימתית? 2. פרכימתית צרה? 3. זה טוב שפרכימתית שמורה? 4. מה זה צלקת קורטיקלית? 5. האם זה שביום הבדיקה הייתי מיובשת שיבש את תוצאות הבדיקה? תודה. גילה.

28/07/2011 | 11:36 | מאת: ד"ר חן הופמן

גילה שלום הממצאים מעידים שהיו לך דלקות חוזרות בדרכי השתן. הפרנכימה הינה הרקמה של הכליה. ברור שטוב שתהיה שמורה, ואם דקה פרושה שהיא פגועה ויש צלקת במקום.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד