טיפול זוגי

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

30/01/2011 | 11:05 | מאת: רוצה שינוי

בקר טוב. אני נשואה כבר 22 שנים + 4 . אחרי כ"כ הרבה שנים שבהם הדברים די חוזרים על עצמם- המריבות השתיקות ההתפייסות , אני מרגישה שאני רוצה נקודת מבט חיצונית. אני התחלתי טיפול פרטי לעצמי אבל אני רוצה יותר. בעלי מתנגד בתוקף לעניין של לערב מישהוא בזוגיות שלנו.הוא אומר שהוא כבר יודע את כל התשובות ואף אחד לא יגיד לו מה לעשות ואיך להתנהג. אני חושבת שזה ממש לא נכון. גם אני יודעת הרבה ועדיין אנחנו כל פעם נכנסים לסחרור מחדש.כל פעם אני נחלשת יותר. חיה על חוסר. גם כשהמצב בינינו ממש טוב ונעים ונחמד , אין מחמאות , הוא כבר כמעט לא אומר "אוהב אותך" . אבל יש אוירה טובה וסקס נחמד ומספק אז זה בסדר. עד שקורה משהוא , שאני לא תמיד מודעת לו , ופתאום אני מקבלת ממנו רוח קרה ושתיקה רועמת. הוא מעדיף לא לדבר איתי כי ממילא אני לא עושה מה שהוא אומר או רוצה- לדבריו. אני מרגישה חסרת אונים. אני מודעת לכך שאני צריכה לעשות שינויים נרחבים בעצמי ובתוכי. אבל אני רוצה וזקוקה לשינויים מהותיים לטובה גם בינינו. האם טיפול פרטי יכול להביא לשינוי בזוגיות? איך אפשר לשכנע אותו או לגרום לו להבין שטיפול זוגי נחוץ לנו מאוד? תודה ויום טוב.

06/02/2011 | 09:19 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה אני שמחה שפנית לטיפול פרטני פסיכולוגי על מנת להבין טוב יותר את משמעות התנהגותך, את מניעייך, את משאלותייך, וכן את דפוסי ההמנעות שלך. טיפול פרטני טוב בו תעברי שינויי מודעות ושינויים בגישתך כלפי עצמך וממילא גם כלפי הסובב יכולים בהחלט להשפיע לטובה על הזוגיות. לא כדאי ולא רצוי לכפות טיפול זוגי על בן זוג שאינו מעוניין בכך, בטח לא בשלב הנוכחי. אם בעתיד בעלך יחוש שחלו בך שינויים לטובה, ושחל שיפור במערכת הזוגית, יתכן שאז ייטה להאמין יותר לתרומה שניתן להפיק מטיפול פסיכולוגי. בשלב הנוכחי עשית את המתבקש והאפשרי בנסיבות הנוכחיות. את עצמך פנית לטיפול אישי ומטבע הדברים יש להניח שבטיפול זה תהיה גם התיחסות לזוגיות ושתצליחי להפיק שינויים גם בקטע הזוגי. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים