איך לעבור את זה?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

15/01/2009 | 23:58 | מאת: ד.נ.

שלום לאחר שנתיים של זגיות מיוחדת במינה ורצינית מאוד לראשונה בחיינו החלטנו שאנחנו נפרדים - יותר מדי דברים לא פטורים שלא נמצא להם פתרון,כל מיני טראומות וחסר ידיעה...המון דברים הובילו לזה. עכשיו בגלל החוזה אנחנו נמצאים באותה דירה ואפילו ישנים באותה מיטה כי אין מקום נוסף בבית. פתאום גיליתי שאדם שרציתי לבלות איתו את שארית חיי ממש זר לי. אני לא יודעת איך להתייחס לשינויים האלה, איך לדבר איתו, אני מרגישה שמשהו בוער בתוכי כל הזמן - מין שריפה ששורפת את כולי מבפנים ואני לא יודעת לאן זה ייקח אותי ולמי אנפוך בסוף...מי יכו לעזור לי להתמודד עם זה?

17/01/2009 | 16:21 | מאת: אילנה ארד לוין

לד.נ. היקרה, יש להבדיל בין המצב הרגשי המשברי שאת נמצאת בו בשל התפרקות קשר אהבה שבנית עליו לבין נסיבות חיצוניות של דירה שכורה משותפת ומיטה משותפת שאך מקשות על המצב. יש להתחיל בפתרון מהיר ככל האפשר של הנסיבות החיצוניות, לא לישון באותה מיטה (אפשר בסלון או על מזרון זמני) אפשר לתאם שאחד מכם יעזוב את הדירה (להוריו, לחברים, ישכור חדר בדירת שותפים וכדומה). אם זה סוף הקשר הרי השתעבדות לחוזה שכירות הכופה מגורים משותפים רק מחמירה את הסבל של כל אחד מכם ועליכם לפעול במשותף על מנת לצאת מן התסבוכת הזו שבמהותה היא תסבוכת כלכלית. בקשר לסערת הרגשות שלך: הכאב, הכעס, האכזבה, הצער וכיו"ב אילו דברים מובנים ועלייך לעבד אותם בינך לבין עצמך או בעזרת חברות קרובות ואם אין מוצא אחר אז לפנות לעזרה טיפולית. מכל מקום ראשית חוכמה לא להמשיך סבל מיותר ולמצוא את ההסדרים הטכניים והפרקטיים על מנת להביא לסיום את המגורים המשותפים. נכון שזה באלגן לא קטן לעבור פתאום דירה אבל באין ברירה אנשים עושים גם זאת כשכלו כל הקיצים והגיע זמן פרידה.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים