בלבול בזוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

22/11/2008 | 23:52 | מאת: ד.נ.

שלום, אני בת 25, גרה עם חבר שנה ואנחנו שנתיים יחד. לאחרונה שמתי לב שהכל אצלו מתחיל לעצבן אותי - הבדיחות שלו כבר לא מצחיקות, הפרצופים שהוא עושה מעצבניםו כו'. אני גם חוששת שהתאהבתי באחד הרופאים שאני עובדת איתם. אני מבינה שזה יכול לעבור, אבל פוחדת להרוס את מה שיש לי. אני ממש אבודת עצות...אנא עזרו לי, תסבירו לי מה קורה איתי ומה אפשר לעשות!!! בבקשה...

29/11/2008 | 18:52 | מאת: אילנה ארד לוין

כותבת יקרה, בן הזוג שלך כבר פחות מוצא חן בעינייך. כשהחן של הזולת יורד בעיניינו אז הוא "הופך" מנחמד למעצבן. ראשית, כדאי שתבדקי בינך לבינך באיזו מידה הקשר הזה מאכזב אותך בגדול ובאיזו מידה הוא מספק אותך, כלומר מאזן הרווח וההפסד הרגשי של ההימצאות בקשר. הרבה קשרים מסתיימים בסופו של דבר בדיוק בשל התהליך שאותו את מתארת. את חוששת לאבד את הקשר הנוכחי כי ככל הנראה עדיין יש בו איכויות ראויות וטובות עבורך, לכן שבי עם עצמך, עם חברה טובה או עם כל אדם שאת נותנת בו אמון כדי לשקול את האיכות הכוללת של מערכת היחסים. באשר לרופא שהתחלת להתאהב בו לא ברור מן המכתב האם הוא פנוי וזמין, האם יש בו סיכוי לקשר או שמא הוא בזוגיות או לא מעוניין בקשר איתך. כלומר לא ברור האם זו התאהבות העשויה לקדם את חייך במציאות או שמא היא סוג של חבלה בהיותה בלתי אפשרית ורק מחבלת בקיים. בהחלט ייתכן קשר בין הידרדרות החוויה הטובה בזוגיות לבין ההתאהבות והאחד יכול להשפיע על השני. התחילי לענות לעצמך על השאלות בסדר הבא: 1) האם הקשר אם הרופא הוא אפשרי ויכול להוליך לזוגיות מלאה. 2)מה יש בקשר אם בן הזוג הנוכחי שמפריע לך בגדול ומה יש לו שמיטיב איתך בגדול. 3)האם בקשר אם בן הזוג את מעיזה לבטא גלויות ומפורשות את הדברים שלא מוצאים חן בעינייך על מנת ליצור שינוי. אני מקווה ששלוש השאלות תהוונה סוג של הכוונה לבירור העניין בינך לבין עצמך ולאחר מכן בנוכחות אדם נוסף שאת נותנת בו אמון.

03/12/2008 | 11:59 | מאת: ד.נ

תודה רבה לך...זה בעצם התהליך שאני מנסה לעבור עכדיו וזה אומר שאני בדרך הנכונה.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים