לא יודעת מה לעשות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

06/01/2009 | 11:26 | מאת: שירה

יש לי בן זוג למעלה מחצי שנה, אהבה ענקית, לגמרי. לאחר אינספור פרידות ומריבות נפרדנו לפני ימים אחדים, כאשר שניניו מודים שאנחנו מאוהבים זה בזה עד מאוד, אך מתקשים לנהל מע' יחסים נורמלית עקב בעיות בתקשורת, קנאה מטורפת (בעיקר מצידו) ופגיעות אחד בשני. הבעיה היא שכאשר אנחנו ביחד אני מרגישה שהוא "חונק" אותי ורוצה ספייס לעצמי וכאשר אנחנו נפרדים אני מרגישה שאני לא יכולה בלעדיו. הוא כל הזמן טוען שאני לא מספיק אוהבת( מה שלא נכון...) ואני כבר לא יודעת מה אני רוצה וכיצד להתנהל. קשה לי איתו אבל קשה לי בלעדיו... ( שנינו בני 20+ ) לדעתך אודה.

10/01/2009 | 14:07 | מאת: אילנה ארד לוין

לנירית,שירה וסיוון שלום, היות והשאלה חזרה 3 פעמים תחת אותו טקסט רק עם שמות שונים אני אכן מניחה שיש בך מידה לא מבוטלת של סערת נפש ולפיכך את גם מוצאת את עצמך במריבות כפי שכתבת, חיכוכים וריבוי של פרידות. כאשר את בלי בן הזוג את חווה אליו אהבה ענקית, געגוע וסוג של דכאון מסוג שאת מכנה בשם "לא יכולה בלעדיו". כאשר את במחיצתו את סוערת רגשית, נוטה למריבות, כעסים וניתוקים. אין זו בעיה של תקשורת בלבד אלא בעיה ממשית של היכולת לחוות אהבה ורגיעה ומרחב נפשי בנוכחות בן זוג. במקרה שלך קשה לך לממש את האהבה במציאות בה מתקיימת זוגיות. את מתארת בעיה של מורכבות רגשית ורמה גבוהה של כעס להערכתי כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי כדי שתיטיבי להכיר את עצמך ולפרק את המוקשים הפוגמים ביכולתך לזוגיות יציבה ולמימוש קשר של אהבה.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים