מיניות - חרדה - והפרעות קשב

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

19/11/2008 | 23:01 | מאת: דוד ב.

שלום, אני באמצע שנות השלושים וחיי עם בת זוג . אני משתמש בתרופה נוגדת חרדה ודיכאון (סרוקסט) וכן סובל מבעיית קשב וריכוז ונוטל קונצרטה 54 מ"ג ליום. אני כלל לא מגיע לשפיכה בקיום יחסים בחדירה עם בת הזוג זוגי. ראוי לציין כי בתקופות קודמות כן הגעתי לכדי שפיכה תוך כדי אוננות , אם כי בחודשים האחרונים אני מוצא עצמי גם ללא חשק לאונן. חוסר הסקס פוגע בזוגיות. מה המלצתך ?

22/11/2008 | 19:50 | מאת: אילנה ארד לוין

דוד שלום. תרופת הסרוקסט הינה תרופה אנטי דכאונית המעכבת שפיכה בצורה מובהקת. הצלחתה בעיכוב שפיכה היא כה טובה עד כי היא משמשת במרפאות לטיפול מיני כתרופה ללוקים בשפיכה מוקדמת. במקרה שלך התרופה חסמה את רפלקס השפיכה בצורה עמוקה כך שאפילו באוננות אינך מצליח לגמור. כמו כן עשויה הסרוקסט גם לפגום בתשוקה המינית. עליך לפנות לפסיכיאטר שנתן את התרופה, לדווח לו על התופעה שהיא מוכרת ולבקש תרופה אחרת נוגדת דכאון וחרדה, ויש כאלה, הפוגמות פחות ברפלקס השפיכה. שאלת השימוש בקונצרטה נראית פחות קריטית שהרי לבטח אתה כבר מכיר מהו משך פעילות התרופה ואתה יכול לתכנן בהתאם את זמן הלקיחה. אגב יש מקום לברר אם בעיות הקשב והריכוז אולי מקורן בחרדה ודכאון, יש בהחלט גם אפשרות כזאת, ואז אולי כדאי לשקול פנייה לטיפול פסיכולוגי כולל להתמודדות עם שורשי הדכאון והחרדה שממנה אתה סובל. באשר לבעיה המינית הספציפית אודותיה שאלת יש לשנות מסרוקסט לתרופה אחרת נוגדת דכאון.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים