העדר יחסי מין בנשואים ואפשרות פרידה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

15/08/2009 | 00:49 | מאת: מבולבלת

אנחנו נשואים מזה 20 שנים ולנו שלושה ילדים. תקופה לא ארוכה לאחר הנישואים החלו בעיות בתחום יחסי המין ביננו שמקורם היה בשוני בצרכים של כל אחד מאיתנו בתחום המיני, ירידה בתשוקה ובמשיכה שלי כלפיו. אני נתפסתי כ"קרה" ובעייתית והוא "מעונין ודחוי". בהדרגה במהלך השנים הפך כל נושא יחסי המין ואינטמיות פיזית לטעון ובעייתי, עמוס ברגשות אשם, כעסים והתחמקויות. אציין כי בכל שאר תחומי החיים תפקדנו כחברים ושותפים לכל דבר.לאחר תקופה של מס' שנים כאלה ובעקבות בגידות שלו בי על רקע העדר יחסי מין ביננו, היינו ביעוץ אצל מטפלת זוגית ומגשרת שבהכשרתה היא עובדת סוציאלית. בסיום הפגישות אצלה הגענו למצב של מעין סטטוס-קוו והבנה כי לא נשנה אחד את השני וכי הקשר הבסיסי ביננו עמוק ואיכותי ושנינו לא מעונינים בפרידה. גם אחרי הטיפול לא היו יחסי מין אלא המשך התעלמות וטאטוא של שנינו מהנושא ומעין שקט תעשייתי מדומה. כיום, אחרי כמה שנים נוספות התפוצץ שוב הכל ואנו שוקלים כיום פרידה (התחלנו שוב בפגישות אצל אותה מטפלת). שאלתי היא האם ניתן בכלל להחיות תשוקה ומשיכה אחרי ככ' הרבה שנים, אכזבות ומשקעים והאם יתכן שהבעיות ביננו מקורן בכלל בשוני גדול באישיות שבא לידי ביטוי בתחום הזה. האם יש בכלל טעם לפנות לטיפול מיני-זוגי או שאולי מיים רבים ועכורים מידי כבר זרמו? בתודה מראש על תשובתך!

15/08/2009 | 19:30 | מאת: אילנה ארד לוין

לפונה שלום, בעיות של תשוקה מינית הן לא תמיד תגובה לאיכות הקשר כלומר לא בהכרח טיפול זוגי הינו הפיתרון להחייאת תשוקתך. לעתים הקשר הזוגי הינו תקין והעדר התשוקה מקורו בעולמך הפנימי ולפיכך ההתמודדות איתו הינה במסגרת טיפול פסיכולוגי לך בלבד. טיפול פסיכוסקסולוגי העוסק באנרגיה של התשוקה המינית ומקומה בסך האישיות.

21/08/2009 | 00:35 | מאת: טל

לדעתי קשה להחיות מיניות ואינטימיות לאחר כלכך הרבה שנים של ניתוק,כל אחד מכם רוצה להרגיש נחשק ונאהב ואולי אם תתנסו בחוויות מיניות אחרות תגיעו למיצוי הרגשות.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים