אשמח לעזרתך אך קודם זקוקה להסבר

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

28/08/2016 | 21:11 | מאת: בעייתית

שלום אילנה, אף פעם לא הבנתי את עצמי ואת מיניותי והנה מצאתי משהו שמתאר די נכון את מצבי. אז אני שמה את הציטוט. אני יודעת שתכתבי לי ללכת לסיוע. אבל חשוב לי להבין מה יכולה להיות הסיבה אשמח להשערות. וגם כמה זמן נמשך טיפול שכזה. זו הבעיה:פחד ממיניות או סלידה ממיניות הם תגובה עקבית לפעילות מינית או אפילו לרעיון של פעילות מינית",פעמים רבות ניתן לבלבל את הפחד עם חשק ירוד, כי ההימנעות מתפרשת לעיתים קרובות כחוסר עניין בנושאים מיניים. אך למעשה, פוביות מיניות הן בעצם מנגנון הגנה נגד מצבים שיוצרים חרדה כמו אינטימיות ומגע. סלידה ממין, למשל, עלולה לגרום לחרדה ללא שום מגע מיני; עצם המחשבה על מין או כל סוג של מגע גופני הקרוב לו גורמת לתגובת חרדה קיצונית ואף להזעה, שלשול ובחילה. ציפייה למין או להיבט כלשהו של פעילות מינית יכולה לעיתים לעורר חרדה גדולה יותר מאשר הפעילות המינית עצמה". זה משהו שהתרחש באיזה שהוא שלב בחיי ואני כבר לא מעוניינת להכיר או לצאת עם בחור כי אני ממש מרגישה שאני לא רוצה מגע ואכן זה יוצר בי אי נוחות ובחילה. למה ואיך יוצאים מזה?? הבעיה כיום שאם אני אצא עם מישהו וישר יתחיל לגעת בי בדייט הראשון אז יווצר תגובה כזו אם זה מישהו שאני מכירה ומאוהבת בו ואז אצא והכל לאט אז לא אבל אין לי מישהו כזה שאני מכירה הכל זה הכרויות בזק ואני חייבת להשתנות:)

15/09/2016 | 12:42 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, הסיבות לסלידה ממין, הן רבות ביותר ומגוונות ויש להן דרכי ביטוי שאף הן רבות ומגוונות. סלידה ממין יכולה להתבטא בחוסר חשק מיני ובהיעדר תשוקה מינית. המנעות מאוננות, תופעות חרדה מגוונות גופניות , החל מכאב ראש בחילה ,סחרחורת כאבי בטן וכו' כאשר עומדים לפני פגישה עם בן/ בת במין השני. וחרדה סלידה והימנעות כאשר נוצר מגע קל ביד ,בכתף בזרוע או אפילו בברך. אין סיבה אחת מסויימת שניתן להצביע עליה ולומר שזו הסיבה שהביאה לתופעה. למגוון תופעות כה עמוק ורחב קיים באופן טבעי מגוון גדול של סיבות ונסיבות עבר אשר כולם ביחד נארגים לכדי תשתית פנימית ,המביאה לרתיעה המינית. השאלה שלך דומה מדוע קרס החניון התת קרקעי ברמת החייל? האם זו בעיה של תכנון או חישוב קיימו לא נכון או ביצוע לא נכון או רשלנות וכך הלאה סדרה ארוכה של שאלות שעל כל אחת מהן יש לתת את הדעת לחוד. ואם נלך מן המשל לנמשל שהוא עמדתך כלפיי מיניות וקשר אינטימי עם גבר הרי שיש לעקוב אחר מסלול חייך מיום היוולדך, כולל היחסים הקרובים במשפחה לכל אחד מן ההורים ,יחסי ההורים בינם לבין עצמם, רמת המיניות בבית ועמדות של ערכים, חינוך וסביבה . בקיצור הרשימה היא ארוכה ומורכבת. ואי אפשר לעשות שלוף ולתת תשובה אחת. זהו תהליך של התבוננות עצמית במסגרת של טיפול פסיכולוגי. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים