יחסי מין ממש גרועים עם אשתי כבר שנתיים

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

07/04/2016 | 15:52 | מאת: אלי

אני ואשתי נשואים כבר 9 שנים עם 2 ילדים, ובשנים האחרונות תדירות יחסי המין הולכים ופוחתים לרמה של פעם בחודש. מעבר לתדירות הם גם הופכים לפחות ופחות מעניינים, לא קיים יותר קשר מיני כמו מין אורלי או אוננות או כל דבר אחר הדבר היחיד שקיים הוא תנוחה מסיונרית שגם בא אשתי פשוט שוכבת על הגב. התחושה שלי היא שאני ממש כופה את עצמי עליה והיא פשוט "יוצאת מידי חובה" שהיא "מסכימה" לשכב איתי, כשאני מנסה לדבר איתה בנושא היא אומרת שהיא נהנת ומיד משנה את הנושא באופן חד. הדבר גורם לי לתסכול שהגיע למצב שכבר לא בא לי לנהל איתה כל שיח או תקשורת. בגידה היא לא משהוא שאני מעוניין בו אך לפעמים נראה לי שאם אני כן רוצה להגיע לסיפוק אמיתי אין דרך אחרת . למרות שאני מסביר לה, אשתי עדין בגישה שאם אני גמרתי ויש לי זקפה אז מה הבעיה שלי. מה עוד אפשר לנסות אם לדבר בנושא זה בלתי אפשרי? תודה

12/04/2016 | 12:44 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקר, אין ספק שמתוך התיאור שאשתך אינה מעוניינת במיוחד ביחסי מין, ולמעשה יוצאת מידי חובתה במינימום ההתנהגות המינית האפשרית, אחת לחודש. קיימות שתי אפשרויות בגדול: האחת, שיש בה רגשות שליליים כלפיך. מריבוי סיבות מכל הסוגים ועקב כך היא התרחקה נפשית ,דבר המתבטא בהיעדר חשק מיני כלפיך וביציאה ידי חובה בלבד. דבר שאינו מספק אותך לחלוטין. אפשרות שנייה היא, שהיעדר החשק אינו מובן לה עצמה והוא סוג של חוויה "שנפלה" עליה בלי שהיא מבינה מדוע ולמה. תחת התחושה שאין בה חשק מיני ובפרט לא כלפיך, היא נוהגת כפי שהיא נוהגת. אתה אומר שקשה לשוחח עם אשתך על הנושא ושהיא נמנעת מכך בכל דרך. משמעות הדבר היא שבמידה והמצב הוא ללא נשוא, עליך גם להביא בחשבון אפשרות של פרידה ופירוק הנושאים . במידה ואינך מעוניין בפירוק המשפחה עליך לשתף אותה ברצונך למצוא מיניות מחוץ לנישואים ולראות את תגובתה. עדיף כמובן שתהליך זה יתרחש במסגרת של טיפול ויעוץ זוגי כי השאלות העומדות על הפרק הן כבדות משקל. במידה ויהיה סירוב מצידה לפנות לייעוץ זוגי, פנה אתה באופן אישי לפסיכולוג קליני כדי לדון איתו על המהלכים הנאותים והזהירים בהם עליך להתנהל. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים