זוגיות עם משקולת

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

17/10/2015 | 23:36 | מאת: שלומי

שלום. אני בן 29 עובד ,ובזוגיות שנה. לי ולזוגתי יחסים טובים ואנחנו מסתדרים , הבעיה היא שיש לה אח הלוקה בפיגור שכלי שגר עם הוריה בבית , אנחנו לא גרים ביחד. הדבר יוצר לנו מתחים בזוגיות ואני לא מצליח להכריע האם למסד את הקשר או לא. סוגיות לדוגמה: האח בן 27 גר בבית הוצא ממסגרת חצי יום לפני שנתיים ואינו מטופל כלל , יש לו קשיים חמורים בדיבור אך אינו רואה קלינאי תקשורת לא פסיכולו או פסיכיאטר , שום איש מקצוע. בנוסף אין להם אפילו מטפלת, כלומר כשההורים יוצאים לבלות או לסידורים , בת זוגתי צריכה לשבת בבית ולשמור על אחיה וגם אני אם אני רוצה להיות איתה. אציין שהיא עובדת במשרה מלאה. שני הבעיות העיקריות הן שלא נעים לי להיות במחיצתו (לעיתים קרובות הוא משתולל או מציק ודורש תשומת לב) ולבת זוגתי חשוב שאבוא אליהם הבייתה ושהיא תרגיש שאני מקבל את משפחתה , אבל זה פשוט לא נעים לשהות שם הרבה פעמים. ההורים הם נחמדים וטובי לב אבל בעלי אופי קשה שבטוחים שהם יותר חכמים מכל בעל מקצוע (בייחוד האמא). בעיה נוספת היא שאני תוהה לעצמי לאן חיי הנישואין שלי יגיעו והזוגיות בעוד מספר שנים בתיקווה שיהיה לנו בית וילדים, האם ההורים שלה ישחררו ממנה? היא אוהבת אותו , אבל אני מרגיש המון פעמים שהחיים שלנו סובבים סביבו , וצריך כל פעם לדאוג לו ולתכנן תוכניות ע"פ הצרכים והלו"ז שלו , הרבה פעמים קורה שיש הזדמנות לצאת בספונטני אבל אז אני מגלה שהיא הבטיחה להוריה שתשמור עליו , לא נעים לי להגיד לה שיבטלו את התוכניות, ואני מפחד שתהיה להם טינה כלפי בסופו של דבר והם ירגישו שבגללי הם תקועים בבית. זה מעיק עלי עד כדי כך שלא בא לי לראות אותו , אני רוצה להרגיש שאני חיי חיים נורמאלים בלתי תלויים . אומר לזכותה שהיא בחורה טובה , עובדת , חכמה טובת לב... היא מאוד רגישה לנושא ואני לא יודע איך אפשר אם בכלל לפתור את הבעיה? תני לי עצה היא רגישה מאוד לביקורת כלפיי משפחתה תודה.

20/10/2015 | 10:48 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקר, השאלות שאתה תוהה אודותיהן הן אכן כבדות משקל ורציניות מאוד. בחלקן יש להביא בחשבון את עמדת ההורים ותגובותיהן כלפיך וכלפיי ביתם. אני חושבת שההתלבטות שלך לגיטימית, שכן הסיטואציה היא יוצאת דופן ומכבידה. מייעצת לשניכם לפנות לטיפול זוגי , שיתמקד בסוגיה זו. יתכן ובמסגרתו תתבקש בת זוגך להגיע לדיאלוג או עימות עם הוריה. מכל מקום , הדבר מחייב התייחסות מערכתית לסוגיה , כלומר לא רק אתה ובת זוגך אלא גם הוריה של בת הזוג. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים