חוסר חשק מיני

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

22/09/2015 | 05:49 | מאת: אני

שלום, אנחנו זוג בשנות ה 50 , ביחד כבר 6 שנים, מאוד אוהבים. לצערי, תקופה ארוכה מאוד [למעלה משנתיים ] לא הרגשתי צורך בסקס, הכל היה בינינו רגיל למעט העובדה שלא קיימנו יחסים. עד ש,,,,גיליתי שהוא בוגד בי. הגילוי עורר בי טלטלה עזה, דווקא מצידי החלו רגשות עזים של אשמה, הייתה בינינו תקופה לא קלה, כמעט נפרדנו, לבסוף החלטנו שאנחנו ממשיכים. מאז [למעלה מחודש ] אני מאוד רוצה לעשות איתו סקס, יוזמת ללא הרף , אך מצידו אין הענות, וכל מה שהוא אומר - חכי זה יגיע סבלנות, לא ללחוץ, זה לא יבוא בכוח. אני מרגישה חסרת אונים בנושא. לא רוצה לאבד זוגיות מיוחדת כשלנו, לא ברור לי אם עלי להמשיך לנסות או להרפות . על הליכה לטיפול אין מה לדבר מכיוון שהוא שולל את הנושא.

07/10/2015 | 11:23 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, שלב ראשון של ההתבוננות בבעייה היא, השאלה המטרידה מדוע לא התקיימו בנכם יחסי מין במשך שנתיים. גם אם בן זוגך ניהל פרשת אהבים מן הצד, הדבר לא מחייב בהכרח להפסיק את יחסי המין בינכם לחלוטין. נשאלת השאלה באיזו מידה נקטת יוזמה או מהלכים חושניים בתקופת היובש של השנתיים על מנת להחזיר את המיניות בחייכם. מדוע לא רצית בחיי מין? האם יתכן שההימנעות שלך הייתה אחד הגורמים להיווצרות פרשת האהבים הנוספת? כיום אמנם בן זוגך אינו מוכן ללכת לטיפול זוגי, אך גם מהזוית שלך לא ברור מדוע איבדת תשוקה אליו ומדוע אפשרת שנתיים של דממה בחדר המיטות. גם כיום לא ברור באיזו מידה את אכן חושקת בו מינית או שמא זו הקנאה או הרצון להחזיר את רגשותיו לחיקך המפעילים אותך. ניתן לעשות סקס כשאפשר, ואני מבינה שכרגע זה לא המצב, ואפשר גם להתחיל לדבר על כך במינונים קטנים לאורך זמן. כרגע נדמה כאילו היוזמה היא במגרש של בן זוגך. השאלה היא באיזו מידה את יכולה להפגין כלפיו באופן שהוא יקבל התנהגויות של מגע, ליטוף התרפקות וסוגים שונים של קירבה גופנית , גם מבלי שהדבר יוביל ליחסי מין מלאים. נסי במידת האפשר להגביר את המגע והקרבה הגופנית בנכם, כל עוד הדבר מקובל על שניכם , פרט לכך יתכן ותצטרכי לקבל ייעוץ אישי בתחום ,מאחר ובן זוגך מסרב לטיפול זוגי. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים