קושי בהתנהלות זוגית

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

12/09/2015 | 17:10 | מאת: עדי

אני בת 24 יצאתי עם מישהו (24) במשך כחודש וחצי והיום חתכנו. אני לא שלמה עם זה והייתי שמה לשמוע את דעתכם. בתחילת הקשר היה נראה שזה הולך לכיוון טוב. אולם הפריע לו שאני לא מספיק מחמאה ומפרגנת ובנוסף שאני משתמשת בהערות ציניות וזה פוגע בו. אמרתי לו שבתחילת קשר קשה לי להחמיא ולפרגן ושאני צריכה להרגיש פתוחה וזה לוקח זמן. אני רגילה שגברים הם אלה שיוזמים יותק ומובילים בתחילת הקשר והוא ציפה ליותר הדדיות. לכן במהלך הקשר הוא הפסיק להחמיא ולפרגן וכן המעיט את יזימת הקשר כי ציפה שזה יגיע גם ממני . בשלב מסוייפ התקשורת שלנו נהיית פחות טובה ונראה שהיו משולבי משחקי אגו- מי יתקשר קודם, מי יסמס... ציפיתי שהוא ייזום והוא ציפה להדדיות. היום העליתי את הנושא והוא גם אמר שמפריע לו העקיצות שלי... הסברתי לו שזה חלק מההומור שלי וזה לא אמור לפגוע. למשל כאשר החמיא לעצמו אמרתי לו שהוא חש זה הומור, והוא טוען שזה לא מתאים בין בני זוג. בנוסף כשנסע באוטו על חשבון הוריו אמרתי שהוא לא עצמאי וגם מזה הוא נפגע. אמרתי שיהיה לי קשה לשנות את ההומור וללכת על ביצים ולהיזהר מכל מילה. כי זה בצחוק. בנוסף לטענתי הגבר צריך ליזום יותר בהתחלה ולטענתו צריך הדדיות. אני רגילה שגברים רודפים אחריי ומוציאים ממני את המחמאות. זה לוקח לי זמן. אולם בזוגיות אני יותר פתוחה ומפרגנת, פשוט עוד לא הגענו לשלב הזה. הוא אמר שהתפישות שלנו שונות ולכן העדיף לחתוך. בנוסף, עוד לא התנשקנו, בתחילת הקשר העדפתי שנחכה עם זה כדי לראות אפ אנחנו מתאימים והמשך אני חיכיתי שזה יגיע ממנו, כנראה הוא חשש בגלל שבהתחלה לא רציתי ולאחר מכן אמר שבגלל שאני עוד לא מביעה רגש הוא מעדיף שלא ליזום כי זה צריך לבוא אחרי הרגש. אשמח לשמוע את דעתכם, האם ניתן לגשר על הדברים. האם כדאי?

22/09/2015 | 11:03 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, את בת 24, וזה הזמן לפגוש את החיים בהתנסויות שונות ולנסות ככל האפשר להפיק מכך את השיעור הנכון וכמובן אם אפשר לנסות להשתנות במידת היכולת. בן זוגך האחרון תפש אותך כבחורה קשה( מאבקי כוח מי מוביל ומי יוזם) בשנת2015, בה קיימת צפייה לשוויון בין המינים,וכן נוטה לעוקצנות, לציניות ובקיצור לביקורתיות יתר וירידות עליו שאינן בהכרח לצורך. יתכן שחלקם נתפש אצלך כצורה של הומור ,אך לא בהכרח ישעשע גם את הצד השני. את מתארת את עצמך כקשה להתמסרות, קשה לנתינת אמון ואחרי חודש וחצי טרם התנשקתם, אני מניחה שיהיו גברים שהציניות והעוקצנות שלך דווקא יתאימו להם. הכל שאלה של מינון ועוצמה . אם את מדי אינטנסיבית בדורשנות ליחס חם לעומת קיצוניות בביקורתיות ובציניות. יש להניח שחלק ניכר מהבחורים יעדיפו בחורה נעימה יותר חמה ומפרגנת. באופן כללי ניתן לומר שציניות וביקורתיות נובעים מחוסר שביעות רצון פנימית, ביקורת עצמית קשה , מרירות וכעס. אם את מזהה רגשות אלו בפנימיותך ואם את מעוניינת להשתנות מבחינת התנהגויותייך כלפי בני זוג פוטנציאליים , מומלץ לך שתפני לטיפול פסיכולוגי. אם מוצאת חן בעינייך הדרך בה את נוהגת, המשיכי בה ואני מניחה כאמור שיהיו אנשים שהדבר דווקא יהיה לרוחם .לטווח הארוך נראה שציניות, ביקורתיות אינן מטיבות עם קשר לטווח המיידי והארוך. כל טוב בהצלחה וגמר חתימה טובה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים