זוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

06/08/2015 | 15:58 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני גרושה עם ילדים כבר 9 שנים. במהלכן הייתי שבתי מערכות יחסים ארוכות (שנתיים ושלוש). מאז סיום מערכת היחסים האחרונה שלי יצאתי להמון דייטים שרובם אף המשיכו להתחלת זוגיות של שבוע-שבועיים אך תמיד מצאתי תירוץ מדוע לא. לאחרונה הכרתי בחור מקסים ומושלם שעונה כמעט על כל הצרכים שלי. חוץ מצורך אחד חשוב ביותר מבחינתי. מבחינת הסקס - הוא מעניק ודואג לי ולצרכיי יותר מכל בחור אחר שהכרתי - עכשיו, לדעתי, גם הבנתי מדוע. הוא עושה הכל כדי שאהנה אך הוא עצמו לא מצליח לגמור אם בכלל לתפקד. הוא יחסית צעיר, בן 45. עדיין לא ממש נוח לי לשוחח איתו על זה כי אני לא רוצה לפגוע בו. אבל זה ממש מציק לי וגורם לי אפילו להתרחק ממנו. שוחחתי על כך עם חברה והיא טוענת שאולי יש לו דבר שנקרא "חרדת ביצוע". אם אכן כך הדבר, האם זה משהו שיחלוף ואני צריכה להיאזר בסבלנות? אני מאוד מינית ומאוד חשוב לי הסקס. אם יש עוד עצות ו/או רעיונות אשמח לשמוע. תודה.

18/08/2015 | 11:51 | מאת: אילנה ארד לוין

דניאלה היקרה, אכן קיימת אוכלוסיה של גברים המתקשים להגיע לכלל שפיכה במהלך קיום יחסים עם נשים. אין הם מסוגלים להגיע לשפיכה תוך כדי חדירה לנרתיק. חלקם כן מסוגלים להגיע לשפיכה על ידי מגע ידני או אוראלי של האישה בהם. אחרים מסוגלים להגיע לכלל שפיכה אך ורק באוננות עצמית. אין מדובר כאן בחרדת ביצוע אלא במורכבות נפשית אחרת ושונה, שבדרך כלל הסיכוי היחיד לשיפור המצב (לפחות באופן חלקי) הוא קשר אהבה ומין ארוך טווח בו קיימת קבלה מוחלטת של האישה לגבי מצבו. נדמה לי שבמקרה הנוכחי שאת נמצאת בעמדה של ביקורת ושל אי קבלה של המצב. תבררי לעצמך מדוע. התופעה אינה קשורה בך או ביחסו הרגשי והמיני אליך. אם הוא מענג אותך מינית ואת מסופקת באופן אישי מיחסי המין איתו, ואם הוא אומר בצורה ברורה שהוא נהנה לענג אותך, ואפילו מתענג על התהליך, הרי לא ברור לי מדוע עליך אוטומטית לשלול אותו. אלו הם הנתונים שלו, ואם הדבר אינו פוגע בהנאתך, אולי שווה להמשיך זאת. בכל אופן, אין שום דרך סקסולוגית ידועה המבטיחה הצלחות טיפוליות בפרק זמן סביר במקרים אלו, וגם לא דרך של טיפול פסיכולוגי ארוך טווח. כאמור, הדבר היחיד הוא קשר זוגי הדדי של אהבה ואמון לאורך זמן, הגורם להפשרה פנימית של מנגנונים פסיכולוגיים מסוימים. בהינתן שזה המצב כרגע, עליך להחליט האם את מקבלת את מה שיש כפי שהוא. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים