עצה לבחור מבולבל.

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

31/07/2015 | 01:29 | מאת: בחור אנונימי. עם אספרגר.

אני לא טוב ביצירת קשרים עם בנות. אני נלחץ מהסיטואציה ואומר דברים טיפשיים. בפעם האחרונה הייתה מישהי שממש נהניתי לדבר איתה. הכל היה טוב. ואז עוד לפנישדיברנו. שוב הלחץ הכריע אותי. ושאלתי אותה אם דיבורים על מין מביכים אותה. היא ממש נפגעה ומיד חתכה. ואני שוב הבנתי שנפלתי. אבל אני לומד לאט. ולכן אני רוצה לשאול. מתי מקובל לדבר על מין? האם האישה צריכה ליזום את הדיבור, או שהגבר יכול אחרי זמן מה. אני לא בתול, אבל אני ממש גרוע בליזום מערכות יחסים. אשמח לעצה ולחוות דעת. ובבקשה תתייחסו רק לנושא של המיניות והדיבור. אל תתנו לי עצות בקשר לאספרגא או זה.

18/08/2015 | 11:40 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקר, אם אינך רוצה להתייחס לנושא האספרגר, שהוא הבסיס לחוסר הביטחון שלך בנושא מותאמות חברתית בתקשורת בינאישית, הרי שעלינו להתייחס להעלאת נושא הדיון בענייני מין על ידך. אינני יודעת האם השיחות שניהלת עם הבחורה היו במסגרת מפגש פנים אל פנים (כלומר דייט) שבו בהחלט סביר ומקובל להעלות נושאים של מיניות כעבור מספר פגישות לא רב (עדיף לא בדייט הראשון). אם השיחה שקיימת עם הבחורה התקיימה דרך האינטרנט או הטלפון בלבד, הרי השאלה היא כמה זמן הייתם בקשר של שיחה ביניכם. האם מדובר על שיחה שהתקיימה פעם אחת בלבד, או על תהליך של ניהול שיחות? מין הוא חלק מהחיים וחלק מיחסים. לדבר על מין זה בהחלט לגיטימי - השאלה היא התזמון והמינון. בקשר יציב ומתגלגל בהחלט סביר לדבר על מין - אפילו מתבקש. יחד עם זאת, מומלץ לשאול את הצד השני האם הוא מוכן לדבר על מין, וכמו כן יש לדעת למצוא את תוכן המילים המתאים ואת האוירה הכללית בה נאמרים הדברים. הכלל הקובע בדיבור על ענייני מין הוא מצב היחסים הכללי, האוירה הכללית, משך זמן היחסים, האמון בין שני הצדדים, העיתוי ומידת ההתייחסות אל הנושא. אפשר לדבר על רצון הדדי במין, ולא להיכנס (טרום מעשה) לפירוט יתר של משאלות ושל פנטזיות. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים