מיניות לאחר לידה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

18/07/2015 | 22:09 | מאת: משה

שלום רב לפני כ7 חודשים נולדה ביתי הבכורה המדהימה , מאז כמובן יש חילוקי דעות לסירוגין כמו שבטח יש אצל רוב הזוגות . הבעיה היא שמאז יחסי מין את אשתי בכלל לא מעניינים , פעם ב3-4 שבועות בגלל כל מיני בתירוצים (עייפה - מה שלא הגיוני , יש לה המון עזרה והיא ישנה חצי יום ביממה ממוצעת) ואז היא היא כאילו עושה טובה. זה לא כיף ונגמר מהר לשמחתה עושה רושם. מה אפשר לעשות ? זה הגיע למצב ציני שביקשתי לקיים יחסים לכבוד יום הולדתי כמובן זה לא עבד.

28/07/2015 | 19:05 | מאת: אילנה ארד לוין

משה היקר, דבר ראשון מזל טוב על הולדת בתך המקסימה! משום מה, בקורסי הכנה ללידה אין מכינים את הזוגות לעובדה שלאחר הלידה עוברת תקופה של למעלה משנה, בעיקר על נשים אך לעתים גם על גברים, בה הרצון המיני שלהם נכבה. בחלקו הגדול הדבר קשור לאנרגיה הנפשית העצומה הכרוכה בהתחברות לתינוק, ובחלקו כמובן תלוי הדבר בטרטור הטבעי ובקושי של חוסר שינה בלילות, של תפקוד עם תינוק סביב השעון, ובפרט אצל נשים שהיו רגילות לצאת ולעבוד הרי שההתקעות בבית בין 4 קירות עם תינוקת, מקסימה ככל שתהיה, יש בו גם מידה לא מבוטלת של שיעמום. יתכן ולאשתך יש עזרה, אינני יודעת איזו, אבל כל עזרה שלא תהיה אינה מכפרת על העובדה שהיא אישה בשנה הראשונה לאחר לידה, כל מה שהיא רוצה זה לישון, כי העייפות היא כרונית, הן מטעמים רגשיים והן מטעמים תפקודיים. במידה ובן הזוג עוזר לה בשעות הלילה אז גם הוא חולם הרבה על שינה ארוכה ורצופה. חשוב מאוד להתייחס בהתחשבות הדדית ולא להתפרץ בכעס ובתלונות על אשתך בשלב חיים זה. נשים רבות נוטרות שנים ארוכות של טינה לבן זוג שרצה מהן יחסי מין בשנת החיים הראשונה להולדת הילד\ה, ולא גילה את הרגישות והאמפתיה לאישה במצב שמין ממש לא היה בעולמה הרגשי או החוויתי. שנת החיים הראשונה להולדת ילד היא שנה משברית, עם כל המתיקות והאושר שמביא תינוק חדש. הסיפור שלך אופייני ביותר להורים חדשים וצעירים. אני מציעה להמתין בעדינות עד תום השנה הראשונה, כאשר דפוסי השינה והאכילה של הילדה יתייצבו, כאשר אשתך תחזור למידות של לפני ההריון, וכאשר היא תחזור לחוות את עצמה כאישה סקסית ומלאת אנרגיה, ולא רק אמא במשרה מלאה. אלו תהליכים הלוקחים זמן. אם בתום למעלה משנה, כאשר אשתך תחזור להיות האישה המקורית בה פגשת, יש אז להציב את השאלה מחדש. עד אז מומלץ מאוד לא ללחוץ, לא להפגין כעס בנושא, ולמצוא פורקן באופן אישי פרטי. בתום תקופת החזרה אל הנשיות, ובצירוף הרבה חיזוקים מצידך לנשיותה ולמיניותה, תבדקו מה קורה ביניכם מבחינה מינית. ככל שיפחתו הקונפליקטים בעניין גידול הילדה, גם זה בהחלט ישפר את המצב. אם בעוד כחצי שנה, עם ההקלה ההדרגתית שתחול עד אז, יש מקום לפנות לייעוץ פסיכוסקסולוגי כדי להבין את התהליכים הנפשיים אשר הורידו את תשוקתה המינית של אשתך. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים