שאלה לגבי בחורה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

07/07/2015 | 12:53 | מאת: עקרב עקשן

אני יקצר את זה כמה שאפשר ..אני מוסלמי לשעבר לפני שהתגיירתי הכרתי בחורה מרוקאית חמודה..מאז שהכרתי אותה החיים שלי השתנו..התאהבתי בה לגמרה..בתחילת הקשר שלנו היא הייתה עדיין בתהליך פרידה מהאקס שלה שהיה מרביץ לה ושורט אותה בסכינים נכנסתי לחיים שלה הרחקתי אותה ממנו ..והיא חזרה להיות שמחה מחדש המשפחה שלה אהבו אותי בהתחלה והיא העדיפה להשאיר את מה שיש בנינו סודי לגמרה ואני מבין את אותה ולא התווכחתי הרבה על זה...עד שהקשר נהיה בנינו עמוק..הייתי עוזר לה מבחינה כספית ..עשיתי לה רישיון נהיגה..דאגתי לתרופות שלה פלאפון ..סיגירות שלה בקיצור דאגתי כמעט לדמי כיס שלה היום יומי..ממש אהבתי אותה והיא אותי..עברו שנתיים ואז היא החליטה שנמאס לי ורצתה להיפרד בגלל שזה סודי ובעיניה זה לא יגיע לשום מקום...התחלתי לרדוף אחריה והצלחתי להשיג אותה בחזרה כי הקשר היה בנינו כמו סם..ואז התחילה אחרי תקופה קצרה למצוא סיבות להרחיק אותי ממנה ..עזבי אותי ל4 גברים שונים אבל חזרה אליי אחרי תקופה ממש קצרה..התלוננה עליי במשטרה 5 פעמים..ואחרי זה חזרה אליי אחרי כל תלונה חזרה אליי ...ועכשיו אחרי 4 שנים וחצי שאני מכיר אותה היא נמצאת עם מישהו בן 35 והיא בת 23 מישהו שמרביץ לה ומאיים עליה וגורם לה סימני חבלה..והרס אותה נפשית...הבחור הזה היה איתה מעלה שנה בתקופה הזאת הייתי בצבא ואני עדיין בצבא..היא נפרדה ממנו כמה פעמים וחזרה אליי..כדי לקבל את הטוב בלב שאני עושה לה..ואז שנמאס לה היא חוזרת אליו...הבחור הזה התעלל מה ברמה מפחידה...והיא עדיין איתו...לפני חודש היא חזרה לדבר איתי..והתחילה להגיד לי שיש לה רגשות אליי וגם אליו ושכיף לה איתי ושהיא רוצה לראות אותי מתי שהיא לא לידו ...היא הגיעה למצב שהיא גרה איתו כרגע ומתנשקת איתי ושוכבת איתי מאחורי הגב שלו ...ורק אתמול נמאס לי להיות בובה כזאת שמתי שבאלה היא מדברת איתי ומתי שבאלה היא קובעת מתי אני יראה אותה...סיבכתי את עצמי בצרות בצבא שאקבל יותר חופשי שאצא לראות אותה ובסוף אני לא מצליח כי היא לא תעיז להתחמק ממנו אחרת הוא ירביץ לה...אני לא יודע מה לעשות בבקשה אני חייב תשובה לדעת מה אני צריך לעשות...אנשים אומרים לי להתרחק ממנה אבל אני רודף אחרי הלב שלי ואני משקיע בה עד היום ועוזר לה כלכלית כדי שתצא מהבית שלו ותגור לבד ..היא טוענת שהיא גרה איתו בגלל שאין לה לאן ללכת אמא שלה לא רוצה אותה בבית..והיא לא יכולה לגור איתי בגלל שאני מוסלמי לשעבר למרות שהתגיירתי ואני יהודי לכל דבר זה עדיין לא מספיק לה.. אם אני פראייר אם משאני עושה זה טעות?

28/07/2015 | 18:01 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקר, אין ספק שההיסטוריה האישית שלך היא מיוחדת ויוצאת דופן מבחינת המרת הדת והגיוס לצבא, ואני מניחה שהדבר תואם למיוחדות כללית של הנפש והאישיות שלך. אין בך חלילה שום פסול, אלא רק העובדה שמשהו בך אינו שגרתי. הבחורה עליה אתה כותב היא בהחלט לא שגרתית, אך מן הסוג הנוטה להסתבך בצרות שוב ושוב, הנוטה להימשך גם לגברים המתעללים בה פיזית ונפשית מדי פעם, והנוטה לבגידות. הרושם הוא שקיימת אצלה העדפה נפשית לגבר פוגעני הרודה בה, מאשר גבר המגלה כלפיה חום, נתינה ומסירות. הסיבות לכך הן כמובן מורכבות מאוד, גובלות במצב של התמכרות לרע, וקשה מאוד לשנותן. מן הצד השני, גם אתה מכור לבחורה שהתנהגותה בהחלט לא יציבה, לא נאמנה, נוטה למצבי קיצון ואולי אפילו לשקרים (שכן התלוננה עליך 5 פעמים במשטרה). האם יש אפשרות שלמרות מסירותך אליה אכן פגעת בה גם פיזית או שמא הצקת לה בטורדנות ובאובססיה? הבחורה אינה מאושרת לא איתך ולא עם כל גבר אחר איתו היא נמצאת, וספק אם אי פעם תגיע למנוחה ולנחלה. אני מודה שאלו דברים קשים מאוד, שקשה לקבל אותם ולהסכים איתם. לגביך, לא ברור מדוע אתה נמשך אליה כמו סם ומדוע היא מהפנטת אותך כל כך. אדם השומר על עצמו ועל ערכו יכול לזהות די בקלות את פוטנציאל הסכנה וסערות הנפש הקשות הכרוכות בקשר עם בחורה כזאת, והיה מעדיף לשמור על עצמו ולהתרחק מהסכנה. שאל את עצמך מדוע אתה נמשך לבחורה שהיא גם מסכנה וגם תוקפנית, גם שקרנית וגם בוגדנית, גם מבקשת הצלה וגם רצה לקראת הסכנה הבאה. ברור שעם בחורה כזו זהו משחק באש. מאחר והמשחק הזה באש מהפנט אותך, ואתה רואה את עצמך "מסומם", שהרי העצה ההגיונית והבריאה לחתוך איתה כל קשר עשויה להיות קשה לך ואתה עלול למצוא את עצמך במערכת יחסים חדשה די דומה. מומלץ ביותר עבורך לפנות לטיפול נפשי, ואם אתה בצבא קבע, מומלץ לפנות למרכז בריאות הנפש של הצבא בתל השומר, המיועד בעיקר לאנשי קבע. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים