חברה ללא חברות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

07/07/2015 | 06:35 | מאת: אילנית

יש לי חבר שאני יוצאת איתו. הוא גם החבר הכי טוב שלי. יש לי גם ידידות אבל אין לי ממש חברה או חברות טובות. כלומר, אני לא טיפוס חברותי מה שנקרא. החבר שלי,למרות שלא סיפרתי לו,הוא מרגיש שאין לי חברות. יום אחד הוא אמר לי בצורה לא יפה:"אין לך חברות".זה נכון,אבל זה נשמע מפיו כאילו זה דבר נורא ואיום.האם כל בחורה צריכה שיהיו לה חברות?ואם אין לה,האם זה אומר שמשהו לא בסדר אצלה?אני לא טיפוס מוחצן.אני די מופנמת.אני מעדיפה לקרוא ספר טוב מאשר ללכת לחברה. בגלל הנימה שבה חברי אמר זאת,אני מרגישה כאילו משהו אצלי לא בסדר. האם זה אומר שמשהו אצלי לא בסדר? האם הצורה בה אמר זאת חברי,מעיד שלא לטובתו?. האם אני צריכה להמשיך לצאת איתו למרות שהוא פגע בי בצורה שבה הוא אמר זאת?.

28/07/2015 | 17:44 | מאת: אילנה ארד לוין

אילנית היקרה, ההישארות עם החבר תלויה בטיב הקשר ביניכם. אם את נהנית במחיצתו, טוב לך, מעניין לך, נעים לך וכל שאר הדברים הטובים, הרי שזו סיבה מספקת להישאר בקשר. קשר אינטימי נושא בחובו גם ביקורת הדדית, שהרי לא הכל הינו מושלם אצל איש - לא באופן אובייקטיבי ולא סובייקטיבי. חברך רואה ערך חיובי להיות האדם חברותי. כמה חברים קרובים ואינטימיים יש לו? האם יש לו יותר "חבר'ה" איתם שותים, רואים ספורט וכו' או שיש לו גם חברים לשיחות אינטימיות? לא חייבת להיווצר תחרות ביניכם מי חברותי יותר. אם נעים לך יותר להישאר בבית ולקרוא ספר מאשר להיפגש עם ידידה (בשלב חייך הנוכחי), אז לכי אחרי ליבך. אם מציק לך והיית רוצה יותר חברות, אך את מתקשה להנות במחיצתן, או מתקשה ליצור קשר, אז קיימת בעיה. בעיה קיימת רק אם את חווה אותה באופן סובייקטיבי כבעיה. אם נוח לך במצב הקיים של היעדר חברות, וכך את מתפקדת בחייך, אז זה מה יש, וזה אחד הרכיבים ב"חבילה" אותה את מביאה לקשר עם בן זוגך. אם טוב לו ונעים לו איתך, כדאי לו שיקבל אותך כמו שאת, יחד עם העובדה שאין לך חברות, כי בשלב חייך הנוכחי נעימים לך דברים אחרים. בהחלט יתכן שבדבריו הייתה ביקורת, אבל השאלה היא מדוע הדבר חייב להפריע לו. זכותך שיהיו לך חברות, או שלא יהיו לך, והשאלה מדוע זה משמש קריטריון עבורו לביקורת או לשיפוטיות כלפיך. קיימת אפשרות נוספת שבן זוגך לא התכוון לבקר אותך בצורה נוקבת אלא פשוט שם לב לעובדה הזו של חייך החברתיים, ופשוט ציין זאת. האם הדבר עורר בך הד של פגיעות ועלבון אולי דווקא בגלל שזו נקודת תורפה רגשית אצלך? האם את בטוחה שאת שלמה עם המצב הזה? בדקי תחילה בתוך עצמך כמה את רואה את עצמך שלמה או לוקה במשהו בתחום החברתי, ואם אכן את חיה עם זה בשלום. בחני את רגשותיך ונהלי שיחה גלויה עם חברך בתחום זה. לא בטוח מדבריך שאכן הוא ציין זאת כביקורת או כשלילה כלפיך. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים