בגידה בחלום

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

01/07/2015 | 12:04 | מאת: שולי

שלום, אני בת 29 אמא לשניים, בעלי בן 37, אחרי לידה ראשונה בעלי התחיל לדבר בלילה , מתוך שינה עמוקה, בהתחלה הדיבור היה סתמי לא מעניין ולא ברור, לא ייחסתי לזה חשיבות רבה, אחרי כמה חודשים הוא התחיל לתאר תיאורים מיניים ולהזכיר שמות גם, של בחורות שעובדות איתו או לומדות איתו, מתאר איך הוא שוכב איתן, ובאיזה תנוחות ומקומות, מתאר את היופי שלהן וכמה פעמים הזכיר שאותי לא רוצה ומעדיף אותן אפילו לפעמים עושה השוואה בינינו שהן יותר חטובות ויפות , אני יודעת שהוא לא בוגד, ויודעת איך ראש של גבר חושב, הייתי מאוד רזה לפני הלידה וחטובה היום הגוף השתנה עם כמה קילו גרמים יותר , אנחנו רבים הרבה, זה מפריע להתנהלות שלנו ביומיום כואב לו מאוד, אחרי שלוש ארבע שנים של סבל, הלך וטיפל בעצמו אצל פסיכולוגית וטיפול הומאופתי נכון להיום הוא כמעט לא מדבר , לא באותה תדירות היה מדבר פעמיים שלוש בשבוע היום פעם בחודש או חןדשיים , אנחנו חמש שנים אחרי הסיפור, אבל המילים שלו לא יוצאים לי מהראש, איך דיבר עליי והשווה אותי מפריע לי, כשמסתכל על אחרות בא לי להרביץ לו, איך אני אשכח ואזרום, רציתי להתגרש כמה פעמים אבל אני אוהבת אותו, ואנחנו מגדלים שני מלאכים שלא בא שיסבלו,אני לא נותנת להם להרגיש כלום , מה אני אעשה איך אנינאשכח? , הסקס בינינו מעולה כשיש, אם זה רלוונטי, אני סובלת מזה כי יודעת שמעדיף אחרות עליי, אנא עזרתך ותודה מראש

28/07/2015 | 17:34 | מאת: אילנה ארד לוין

שולי היקרה, מה שבטוח הוא שבעלך אינו יכול להיות סוכן חשאי. אני מוכרחה להגיד שאכן זה מקורי לחלוטין שמישהו ידבר ברורות מתוך שינה אודות המשאלות המיניות שלו ואודות הרבדים המודעים וכנראה הפחות מודעים אשר בנפשו. אני מניחה שהעובדה שרצף הפנטזיות המיניות שלו פחת לאחר טיפול פסיכולוגי שעבר, אכן גם שינה את דפוסי המשאלה המיניים שלו. אלמלא היה שינוי במשאלות המיניות, הרי שזרם הדיבור מתוך שינה לא היה מפסיק. הדיבור מתוך שינה אינו מודע, ולפיכך הפסקתו מצביעה על שינוי עמוק בנפשו. בואי נגיד שכמעט כל האנושות, גברים כנשים, עסוקים באופן רציף בתדירות זו או אחרת, במשאלות מיניות כלפי אחרים המקיפים אותם - זה מצב טבעי ונורמלי. כל עוד המשאלה הפנימית לא עברה לתחום העשיה, וכל עוד הנאמנות הרגשית, האחריות המשפחתית והשליטה בתשוקות היא מוצלחת, הרי שהתחום המיני יישאר לתחום הזוגיות בלבד. העובדה החשובה מאוד שאת מציינת, היא שיחסי המין ביניכם מעולים. אל תשכחי עובדה זו לעולם. אלמלא היה חושק בך מינית, לא הייתם מגיעים לחוויה של יחסי מין מעולים, כך שהביטוי הרגשי המנטלי והמעשי של מיניותו הוא כלפיך וברמת סיפוק מעולה. מה עוד ניתן לבקש מיחסי מין? אינני יודעת על מה אתם רבים ובאיזו תדירות. אני נוטה לשער שחלק מהריבים מקורם בפגיעה שחווית ובעלבון נוכח חשיפת סודותיו מתוך שינה. תראי בחשיפה זו לא רק פגיעה ועלבון, אלא באופן פרדוקסלי גם צורה של אמון. מה שלא העז לחשוף בפניך בהכרה מלאה, בעירנות ובדיבור ישיר, הוא חשף בסופו של דבר בדיבור תוך כדי שינה. בהחלט יש לראות בזה סוג של אמון מצד התת מודע שלו כלפיך. יתכן ויהיה לך צורך בטיפול פסיכולוגי קצר על מנת להתגבר על הרגשות הלא נעימים שחווית באותה תקופה. עשי את המחווה לעצמך, גשי לטיפול פסיכולוגי, ואני מניחה שתצליחי להשתחרר באמצעותו ממשקעי העבר שמעכירים את חייך הנוכחיים. כמו כן, אני מניחה שהדבר יסייע בהפחתת הקונפליקטים ביניכם. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים