עזרה דחופה מאוד

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

30/06/2015 | 19:07 | מאת: מעיין

שלום אשמח שתעזרי לי אם אפשרי בדחיפות שמי מעיין, אני בת 26 בעבר הייתי חולה בהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה ובמשך שנתיים די התנתקתי מהעולם (וזה כולל גם מגברים וכו) בשנה האחרונה אני בתהליך החלמה וכן שכרתי דירה בעיר והכרתי מישהו בקבוצת כושר שבה אנחנו מתאמנים ביחד, אני נמשכת אליו בטירוף, ממש בצורה שלא הכרתי לפני, משיכה מטורפת, הבעיה היא שבגלל שאני עדיין בתהליך של "חזרה לחיים" אני פשוט לא מוצאת אומץ להתקדם עם זה, גם כשהוא מדבר איתי אני פשוט בורחת (מתחמקת, לא בורחת באמת..) אני מתוסכלת מאוד מאוד, המשיכה הזאת והרגש הזה אליו משגעים אותי לחלוטין, ממש עוצרים לי את שגרת היום יום, אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי אבל לא נעים לי לשתף את המטפלת בזה, התחלתי לשתף קצת אבל היא לא ממש מבינה בכל זה, מה אפשרי לעשות? הצילו אני מרגישה בלי שליטה

28/07/2015 | 17:20 | מאת: אילנה ארד לוין

מעיין היקרה, התשובה הספונטנית שלי היא שמוזר ביותר, ולא רצוי ביותר שלמטופלת יהיה לא נעים לדבר עם הפסיכולוגית שלה על הנושאים הרגשיים והאינטימיים המעסיקים אותה, שהרי זוהי המטרה המרכזית של הטיפול הפסיכולוגי. אם לא תתני ביטוי לרגשותיך, למשיכה המינית הטבעית שלך לבחור ולמשאלה הכל כך טבעית לחזור לחיים, להתאהב ולהיות בזוגיות, אז בשביל מה את נמצאת בטיפול אצל אותה מטפלת? יתכן שמשך הזמן שאת בטיפול הוא קצר מדי, וטרם נפתחת או נתת אמון מספיק. אך אם עברו מספר חודשים וטרם מצאת בעצמך את האמון ואת הפתיחות הדרושים כדי לעבוד על הנושאים הרגשיים המרכזיים והכה חשובים, הרי שעולה השאלה האם את נמצאת במקום הנכון עם האדם הנכון. לפני שתחליטי שעדיף להחליף מטפלת (אפשרות שבהחלט עשויה להתקיים), הייתי מציעה לך להעלות בפניה את הקושי שלך לדבר בפניה על נושאים רגשיים אינטימיים. אני מניחה שאם היא בוגרת מספיק ומנוסה מספיק, היא תדע להתמודד בהצלחה עם היסוסך או חרדתך לחשוף תכנים אלו, ותגובתה תהיה אמפתית וחמה ותביא בסופו של דבר לדיון בנושאים הנ"ל. על פניו ברור שהכיוון הכללי הוא להיפתח לזוגיות ולמיניות. יתכן שעוצמת החרדה שלך בשלב הנוכחי (ואני אומרת זאת מאד בזהירות) תצריך אולי התערבות קצרה של תרופה נוגדת דיכאון וחרדה, אך לא לי להחליט אלא לפסיכולוגית המטפלת בך. מקווה שתפתרי את הפלונטר איתה בקרוב. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים