כלום לא מספיק?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

02/04/2015 | 01:08 | מאת: קרני

אילנה שלום. אני ובן זוגי קרוב ל4 שנים יחד ישנן עליות ומורדות כמו בכל זוגיות. אדם דומיננטי במיוחד. ועם הזמן הורגל שאני זו שדואגת לו לאוכל ליום יום. ככה הוא עצמאי ומכין לעצמו דברים לאעול חוץ מלעבודה שזה אני דואגת. יש לו ארוחות מסודרות בתור מפתח גוף. ביום שני האחרון התחלתי לעבוד בעבודה חדשה ועמוסה בשעות כך שאין לי כבר את כל הזמן של להכין ולהשקיע ויצא מצב ש3 ימים לא בישלתי. אך מצאתי פיתרון אחר שיאכל. מרגיש לי שההתרגלות הזו לאוכל כבר מעיקה עליי. כאילו אם לא אכין לך לא תאכל?? היום היה לי קצת זמן והחלטתי לפנק אותו. אז הכנתי בשרים. ואורז וירקות בתנור האורז לא היה טוב כפי שציפה והיה חסר טים לטענתו. ובגלל האורז הזה נוצר ביננו ריב נוראי עד כמה שזה נשמע טבסורד. הוא מתפוצץ ומתחיל לזרוק לי מילים כמו את לא יודעת לבשל כלום. חברה שלי לא מכינה אוכל. את לא עושה כלום בבית. מה כבר את עובדת. ויורד עליי בלי סוף שזה מגיע ליציאה שלו מהדירה ולבכי עצום שלי. זו לא פעם ראשונה.. ואני לא חושבת שהבעיה היא בזה שהאורז לא יצא טוב. אלא בו.. אשמח למענה

14/04/2015 | 19:52 | מאת: אילנה ארד לוין

קרני היקרה, במסגרת יחסי זוגיות קיימות הסכמות או אי הסכמות בנוגע ליחסי התן-וקח בתחומי החיים השונים. למעשה, זוגיות היא רשת סבוכה של חוזים סמויים וגלויים של מה כל אחד נותן ומה כל אחד מקבל. כאשר קיימת התאמה בציפיות של שני הצדדים אז היחסים זורמים כתקנם. במקרה של אי התאמה בציפיות, נוצרים קונפליקט וריב. ראשית חוכמה, עליכם לקבל החלטה בשאלה - מי מבשל בבית? בפרט בתקופתנו, שבה גברים הפכו לאשפי בישול ומומחים במטבח. במידה ואינך רוצה לעסוק בבישול, או רוצה רק לעסוק בכך בהיקף מצומצם, עליכם לקבל החלטה מי יבשל בשאר הזמן. לא תמיד צריך לאכול אוכל מבושל - אפשר גם כריכים מסוגים שונים, ואפשר כמובן (תלוי במצבכם הכלכלי) לקנות אוכל מוכן ומבושל היטב בחנויות המתמחות בכך. זוגות רבים מזמינים קופסאות אוכל מבחוץ המספיקות למאכל למספר ימים. עליכם לסגור היטב את החוזה בעניין הכנת האוכל. אין שום חוק או מנהג בשנת 2015 המחייב את אחד מבני הזוג להיות המבשל העיקרי. זוהי שאלה של בחירה, של רצון ושל הסכמה. במידה ותתקבל החלטה שאינה לרצון אחד מכם, הדבר יוליד תהליכים נמשכים של ריב, התפרצויות כעס וחיכוכים. נסו לקחת את הנושא בשיא הרצינות, ללא דעות קדומות, מבלי להישען על נורמות חברתיות של המאה ה-19, וברוח התקופה והתרבות הנוכחיים, לקבל החלטות שתהיינה מאוזנות לפי הצרכים של שניכם. אגב, כל אחד מכם הוא אדם בוגר ועצמאי היכול, אם הוא רוצה, לבשל ולהכין אוכל לעצמו במידת הצורך כחלק טבעי ונורמטיבי של ההתנהלות בחיים. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים