מראה חיצוני

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

26/03/2015 | 12:19 | מאת: מינה

אני בזוגיות עם בחור גדול ממני ב-13 שנה כבר 3 שנים. (אני בת 25 והוא בן 38). מההתחלה לא נמשכתי למראה החיצוני שלו בכלל! הוא כל מה שאני לא אוהבת בבחור... לא יפה, נמוך, שמנמן וגוף לא פרופורציונלי. הגיל הפריע לי גם. (אני נראית טוב). לא הסכמתי לצאת איתו בהתחלה והוא הפך לידיד ממש טוב. עם הזמן גיליתי אופי מדהים, הוא אוהב אותי מאוד, מעריך, עוזר, עושה הרבה בשביל שאהיה מאושרת ומבין אותי. הוא הבחור היחיד שמתייחס אלי ככה. יצאתי עם מספר בחורים בעבר שממש אהבתי ובגילי אך אף אחד לא אהב והעריך בחזרה. אני נמצאת בסיטואציה שלא יודעת מה לעשות. הוא בחור שאפשר לסמוך עליו, הנוכחות שלו בחיים שלי משמעותית מאוד עבורי וקשה לי לוותר על התמיכה הזאת, אבל לא רואה אותו כבן זוג. המראה החיצוני שלו מאוד משפיע עלי. מרגישה שיש לי 50% בלבד, כאשר חסר לי את ה-50 האחוז של המראה החיצוני. הוא יודע על הנושא הזה, וכל פעם שאני חותכת איתו כי זה לא פייר כלפיו אני חוזרת אליו שוב. מרגישה מן בדידות שהוא לא איתי. הייתי רוצה שהוא יהיה רק ידיד אבל לא חבר. מן הסתם שהוא נכנס לדיכאון כי הוא מאוהב ורוצה מערכת זוגית וחתונה. הוא קצת תלותי ולא רואה את עצמו ממשיך בלעדי ככה שקשה עוד יותר לעזוב. הפחד שלי הוא לא למצוא בחור שיאהב ככה ולמצוא את עצמי לבד בסוף. אני אוהבת אותו אבל לא מאוהבת בו. להתפשר? (לא יודעת אם זה קשור אבל חייבת לציין שגדלתי בלי אבא, ולפעמים אני מרגישה שהוא ממלא את מה שלא קיבלתי.. תמיכה ואהבה). תודה מראש...

01/04/2015 | 15:47 | מאת: אילנה ארד לוין

מינה היקרה, מראה חיצוני שאינו מושך עלול לחבל במידה מסוימת. יחד עם זאת, אם אתם בני זוג כבר שלוש שנים כנראה כבר הצלחת להתגבר על זה מדי פעם כי אני מניחה שאתם מקיימים יחסי מין. אם אכן ההנחה הזו נכונה משמעות הדבר שאפשר לפתח תשוקה מינית והנאה מינית לא רק לפי מראה אלא גם לפי התנהגות ומגע. את עושה הפרדה חריפה מדי בין הגברים שאת מעוניינת בהם ושאינם מעניקים לך את היחס אותו את מחפשת, לבין בן זוגך הנוכחי. הפרדה זו תמוהה בעיניי, שכן קשה להכליל ולומר שכל הגברים שנראים טוב אינם מתנהגים יפה לבנות זוגם. זו כמובן אמירה אבסורדית. חרף אי הסבירות של האמירה הזו, הרי מבחינה פסיכולוגית פנימית כך את מרגישה. הייתי מציעה לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי אישי על מנת ליישב בתוכך את הקונפליקט בו את מצויה. כל טוב ובהצלחה וחג שמח, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים