ירידה בחשק המיני עקב טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

04/02/2015 | 11:39 | מאת: נור

בעלי החל טיפול תרופתי מזה כחצי שנה בציפרלקס.. ומאז החשק המיני ירד משמעותית מאוד.. וכאשר כן מקיימים יחסי אישות הם כאילו מכניים וללא התשוקה החזקה שהיתה. אין לי ספק שלא מדובר בירידה בחשק עקב רומן או חוסר משיכה. ברור לי מאוד שזה רק מהטיפול התרופתי.. כאשר שוחחנו על כך, הוא לא היה מודע להפרעה בחשק, וטוען שכל טיפול תרופתי יגרום לכך... מה עושים ? אנחנו צעירים בשנות הארבעים פלוס ונפשנו ורוחנו צעירה. לא הייתי רוצה להתרגל למצב שכזה.. תודה

10/02/2015 | 12:40 | מאת: אילנה ארד לוין

נור היקרה, אכן אתם צעירים - הן בגוף והן בכרונולוגיית הגיל. 40 זה צעיר, נקודה. העובדה שציפרלקס הוריד את החשק המיני של בעלך היא לא חידוש ולא הפתעה, שכן להרבה בני אדם - גברים ונשים כאחד, ציפרלקס וגם תרופות SSRI אחרות מוריד את התשוקה המינית. יש תרופות אחרות שאינן ממשפחת SSRI שאינן פוגעות בתשוקה המינית. גשו לפסיכיאטר ולא לרופא המשפחה, ומצאו תרופה אחרת הפוגעת באופן מינימלי בתשוקה המינית או שאינה פוגעת כלל. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים