בן זוג שמתעקש למחוק את העבר

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

31/01/2015 | 01:11 | מאת: אפרת

אני ובן זוגי שנה בקשר וחתונה ניראת לנו קרובה מתמיד. הבעיה שלי זה שהבן זוג שלי מכריח אותי למחוק חברים מהפייסבוק ומהחיים בכלל שהייתה לי אינטרקציה מינית איתם בעבר. זה כל כך מפריע לי.. במיוחד שמדובר ב6 שנים אחורה ואותם 2 מדוברים נשואים וגרים בחול!! לו זה ממש חשוב ולי זה מפריע שהבן זוג שלי מחייב אותי למחוק חברים מחיי... מה דעתכם? מי מגזחם מביינינו? האם זו בקשה רלוונטית?

10/02/2015 | 12:06 | מאת: אילנה ארד לוין

אפרת היקרה, בשאלה שלך אין צודק ולא צודק, ואין טוב ורע. אגב, הבקשה כלשעצמה אינה יוצאת דופן ואנו מוצאים אותה עולה הן על ידי גברים והן על ידי נשים המבקשים למחוק אקסים מחשבון הפייסבוק. ככתוב בשיר השירים "עזה כמוות אהבה קשה כשאול קנאה". את עומדת להתחתן וליצור באופן תאורטי יחידה זוגית מלוכדת של גבר ואישה שרמת הלכידות תלויה במידה בה כל אחד ישמור לעצמו חיים אישיים ופרטיים נפרדים. מצד אחד קיים הרצון האישי לשמור על הספייס האישי, על הזכרונות האישיים ועל ההתעניינויות והקשרים האישיים הקודמים. מצד שני יש להביא בחשבון כי ספייס אישי עלול לנגוס במרחב הזוגי שהתפתח, ובפרט כאשר מדובר ברגשות קנאה החותרים תחת רגש האהבה ויוצרים אי אמון, כעס וחרדה. עשי את שיקול דעתך וראי מה את מעדיפה. אין כאן עצה חד משמעית שניתן לתת מבחוץ כי כל מהלך יש לו את הרווח וההפסד שלו. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים