האם יש קשר בין אורגזמה לדכדוך?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

09/01/2015 | 10:39 | מאת: ירדנה

יש משפט לטיני- כל חיה עצובה אחרי ההזדווגות ... האמנם? בן זוגי טען כי זה מה שהוא חש לאחר מכן...

13/01/2015 | 12:46 | מאת: אילנה ארד לוין

ירדנה היקרה, התגובה הפסיכופיזיולוגית השכיחה לאחר אורגזמה היא תחושה של סיפוק והנאה מתחושת הפורקן שהגיעה. לעתים מלווה התחושה בחוויה של אינטימיות והגברת האהבה ההדדית. לעתים תהליך ההרפיה הוא עמוק ומביא את שני בני הזוג (או לפחות אחד מהם) להתנתקות זמנית. יש נשים המגיבות בבכי בזמן אורגזמה. בכי זה אינו מעיד בהכרח על עצב, אלא על התרגשות רבה וקושי להכיל את שפע הריגוש הפיזיולוגי והרגשי אשר בסיטואציה. לגבי גברים לא קיימת מוסכמה של עצב או בכי או כאב נפשי לאחר פורקן מיני, כך שבהחלט יתכן שיש להבין לנפשו ולגופו של בן זוגך ומה מתרחש בתוכו בתהליך זה. אין זו תופעה שכיחה וידועה. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים