תקיעות מינית?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

04/01/2015 | 23:13 | מאת: אחת

היי, אני בת 26 וכבר כמעט שנתיים שלא הייתי בקשר שכלל הסקס. כשאני מנסה לברר עם עצמי מדוע, יש לי שתי השערות: סיבה ראשונה היא שלפני שנתיים חוויתי פרידה מקשר ארוך (והוא היה הראשון שלי). מייד לאחר מכן סוג של יצאתי עם מישהו וזה נגמר בסקס, ואז כמה חודשים לאחר מכן הייתי בקשר סתמי של חודשיים. בשתי הסיטואציות הללו לאחר האקס היה לי מאוד קשה בסקס וזה רק הגביר לי את תחושת הגעגוע לאקס. השערה שנייה היא שבשנה וחצי האחרונות, בעקבות אבחון של בעיה רפואית ברחם (אנדומטריוזיס) התחלתי ליטול גלולות ברצף, שכנראה משפיעות על החשק המיני (שהיה סבבה לגמרי לפני). מעבר לזאת, כנראה איזה משהו פסיכולוגי גורם לי להרתע מהתעסקות באיזור האינטימי בעקבות הידיעה שיש לי שם מחלה (וכמובן גם כאבים ותחושת אי נוחות, שהיו גם בתקופה של האקס המיתולגי, אבל כנראה שהוא פשוט ידע להכיל והיה איתי עדין). המצב הזה מתסכל אותי ואני מרגישה שזה משפיע על היכולת שלי לפתח קשרים חדשים, אעפ"י שיש לי הרבה מחזרים ואני דווקא נחשבת לבחורה אטרקטיבית. הייתי שמחה לייעוץ :)

13/01/2015 | 12:38 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, הרושם הוא שאולי טרם התגברת על כאב הפרידה מן האקס המיתולוגי, וכמו כן בשל האנדומטריוזיס את זקוקה להתחשבות ולעדינות בעת קיום יחסי מין. מאחר ואת אטרקטיבית ונמשכים אליך בחורים, לא ברור לי כיצד מתפתחים הקשרים שלך ומדוע הקשרים החדשים אינם מוליכים למגע מיני. כלומר, קיימת כאן בעיה מורכבת, הן של הצד הפסיכולוגי אודות הפרידה, הן של החרדה מפני כאבים הקיימים בזמן יחסי מין באיזור האגן (ככל הנראה), וכמו כן עולה שאלת ההורמונים שאת לוקחת ומידת השפעתם על התשוקה המינית. בעניין ההורמונלי עליך להיוועץ עם הגניקולוג המטפל ולהסדיר איתו את נטילת הגלולות, במידה וקיימת השפעה שלילית על התשוקה המינית. מאחר והאנדומטריוזיס נחשבת לבעיה גניקולוגית שלרפואה לא קל להתמודד איתה, עולה השאלה כיצד המצב הגופני המיוחד משפיע עליך מבחינה רגשית. כאמור, לאור מורכבות הבעיה שלך והחוויה של אין-ריפוי, הייתי ממליצה לגשת לטיפול פסיכולוגי על מנת להבין כיצד כל זה משפיע על התנהגותך, בין אם במודע ואם בלא מודע. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים