מבולבלת

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

12/10/2014 | 23:19 | מאת: אילנית

אני נשואה 10 שנים ויש לי 2 ילדים, חיי הנישואים שלי לא טובים, עם חוסר אמון בגלל שבעלי הרבה פעמים שיקר עלי, ואני הרבה מרגישה שאני לא במקום הנכון, ואז לפני כ8 חודשים בא לעבודה שלי עובד חדש עם הזמן התחלתי להתאהב בו, ממש, אני כל הזמן חושבת עליו, מדמיינת איך זה יהיה להיות אשתו, זה מאוד חזק הרגש הזה אני לא מצליחה להתגבר, ובתוכי אני לא רוצה להתגבר בגלל שמאוד הייתי רוצה להיות איתו, אבל לא יודעת מה לעשות, איך? לספר לו? אני חושבת שגם הוא מרגיש כמוני אני צריכה עזרה

29/10/2014 | 10:46 | מאת: אילנה ארד לוין

אילנית היקרה, לדעתי כדאי לעשות הפרדה בין מצב נישואיך הנחווה על ידיך כבלתי מספק ועגום, לבין הפגישה עם העובד החדש בעבודה. אם נישואיך אינם מספקים או מתסכלים ואינך מוצאת דרך לשפר ולתקן יש מקום לשקול את אפשרות הפרידה. זהו תהליך מורכב רגשית וכלכלית והוא מצריך כוח נפשי וגם יכולות כלכליות למימון התהליך. כמובן רצוי שפרידה תיעשה בהסכמה ומתוך גישור ופשרה. באשר לעובד החדש, אינך מדווח על מצבו האישי. האם הוא נמצא בזוגיות? האם הוא בעל משפחה או שמא הוא פנוי בשלב הנוכחי? את חושבת שהעובד החדש מרגיש כמוך. אין לי שום יכולת לדעת זאת, אך לעתים לא רק הרגשות קובעים אלא גם המצב האישי והמשפחתי. אם יש לו בת זוג או משפחה וילדים הרי יתכן שהוא חש רגשות מסוימים אך יעדיף לא להיכנס למעורבות העלולה לפגוע ביחסים הקיימים שלו. עשי הפרדה בין יחסך לנישואיך והאם את רוצה להביאם לקצם או לא, לבין שאלת הרומן האפשרי עם האיש החדש במקום העבודה. עלול להיות כאן סיבוך כפול - הן של מחויבותו לאישה אחרת ואולי לילדים, וכמובן העובדה ששניכם באותו מקום עבודה ואיני יודעת מהם יחסי הכפיפות ביניכם ובאיזו מידה קיים שיתוף פעולה מקצועי ביניכם. על רקע כל הגורמים אותם יש להביא בחשבון, עליך לשקול האם זה המקום והזמן להצהיר כלפיו על רגשותיך כלפיו ולראות מה תהיה תגובתו. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים