אשמח לתשובה בדחיפות !

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

07/10/2014 | 11:56 | מאת: תמר

שלום , יש לי חברה שהיא כמו אחותי , החברה בת 19. לאחרונה היא חלתה במחלה הנקראת טרשת נפוצה בשל מצבה הנפשי בו היא הייתה שרויה בעקבות הלחץ מהצבא , המצב המורכב עם הוריה הגרושים והחבר של אימה שגר עם ביתו בת ה15 בביתה. אימה נותנת לה את כל עולמה אך היא מלאה בכעסים מין העבר על אימה ולא מסוגלת להראות לה אהבה ומתפרצת עליה בתכיפות . ישנם כעסים גם על אביה שלעולם לא הראה לה אהבה ,תמיכה נפשית והבנה אך אליו היא לא מפנה את הכעס ואוגרת בפנים ואף לפעמים מראו לו אהבה. לאחרונה שמתי לב שהיא נמצאת בקשר סודי עם אדם נשוי+4 המבוגר ממנה ב20 שנים לערך. כשנסתי לגשש ולומר לה שאני חושבת שהוא מאוהב בה , היא אמרה שאין סיכוי והוא כמו אב בשבילה אך לפי ממצאים אני יודעת שהם מנהלים גם קשר רומנטי אך היא לא יודעת שאני יודעת זאת . כרגע אני ואימה שנמצאות בקשר תמידי , אובדות עצות ולא יודעות איך להתנהל עם המצב הקיים ומפחדות שהיא תפגע בעצמה עקב רגשות אשם ועומס נפשי . אציין גם שאימה רוצה מאוד שהיא תלך לטיפול פסיכולוגי אך היא איננה מסכימה בתוקף ! אשמח לעזרה\עצה בדחיפות !

29/10/2014 | 09:57 | מאת: אילנה ארד לוין

תמר היקרה, מתוך תיאור ההיסטוריה האישית המורכבת ורגשות הכעס והנתק לאורך השנים כלפי כל אחד מהוריה, ניתן להניח כי היא הגיעה לצבא עם מטענים רגשיים קשים ומורכבים. כמו הרבה מחלות גופניות, גם לגבי טרשת נפוצה אחד הזרזים (טריגרים) לפרוץ המחלה הוא מתח נפשי עז אשר מטבעו מדכא את המערכת החיסונית של הגוף. טרשת נפוצה היא מחלה פרוגרסיבית, כלומר מחלה שתסמיניה הולכים ומחריפים עם השנים. כואב מאוד שבחורה בת 19 סובלת כבר מאחד מתסמיני המחלה, ובטח ובטח שיש לעשות הכל על מנת למנוע ככל הניתן החמרה והידרדרות. מאחר והמחלה פרצה במסגרת שירותה הצבאי יש להניח, כך אני מקווה, שהוכרה כנכת צה"ל ולפיכך הרי היא זכאית כל ימיה לקבל טיפול פסיכולוגי שחלק גדול מעלויותיו ממומנות על ידי אגף השיקום שבמשרד הביטחון. במקרה של החברה אין ספק שהיא אומללה, סובלת ממצבה הנפשי הכללי (כלומר תשתית רגשותיה כלפי משפחתה), ואין ספק שהיא סובלת מאוד מהעובדה שחלתה במחלה לא סימפטית זו. יש להניח שהיא חווה דיכאון מאחר ואת חוששת שהיא עלולה להתאבד. הפתרון היחיד למצב מבחינה נפשית הוא כמובן טיפול פסיכולוגי. יש לשכנעה בכל דרך אפשרית שלפחות תנסה כי אין ספק שהיא זקוקה לתמיכה ושיתוף בכל מה שעבר ועובר עליה. להיות בת 19 עם רקע אישי כה מסובך ועם טרשת נפוצה זהו מצב לא נעים בלשון המעטה, והיא ראויה לכל סיוע ועזרה שרק תהיה מוכנה לקבל. עשי ככל יכלתך בנדון. אני לא בטוחה לאור יחסיה עם האמא אשר היא מתגוררת בביתה יחד עם בן הזוג של האמא ובתו, אם קשר שיחה בינך ובין האם יסייע לאמון שלה בך והאם האמא היא אכן דמות שאינה מעוררת בה התנגדות, כך שלדעתי מוטב שלא תהיה זו האמא אשר תדבר על ליבה בעניין טיפול פסיכולוגי. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים