להחזיר את הזוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

07/06/2014 | 13:45 | מאת: יוסי

שלום אלינה, הייתה לי חברה שנה וחצי ואהבנו אחד את השנייה יותר מכל דבר אחר, יצאנו לבלות בכל מקום (מסעדות,סרטים, טיולים עם המשפחה שלי ושלה ועוד), וניתן לציין שאנחנו שכנים. עצם זה שהיינו שכנים היה נראה שהקשר הזה לא יסתיים ושזה ימשך לעוד הרבה שנים ואפילו לחתונה (למרות שאנחנו רק בני 16 ו17) פשוט כי כל ריב ובעיות שהיו לנו נפתרו באותו יום. בשלב מסוים הקרבה בנינו פגעה והקשר הפך להיות מאוס והיינו רבים כל יום ומשלמים באותו יום כמו שציינתי, אבל זה כבר היה מוגזם וכל הצפיות התנפצו וניפרדנו אבל ניפרדנו וסיימנו את הקשר יפה. אחרי פרידה של כשבועיים שבהם דיברנו כל יום אבל לא התראינו שבוע בגלל שטסתי (הזמן הכי ארוך שלא ראינו אחד את השנייה), כשחזרתי מהטיסה, ישבנו לדבר וחזרנו להיות ביחד רק בגלל הגעגוע כי המשכנו לריב ולא תיקנו כלום מהפרידה הראשונה ועברו רק 3 שבועות והפרידה השנייה הגיעה וזה נגמר לא טוב בכלל ולא הפסקתי לפגוע בה מהיום שניפרדנו ומצד שני נסתי לתקן ולהחזיר אותה אלי בכל דרך שהיא אם זה מכתב שלא עזר או לנסות לדבר פנים מול פנים אבל היא לא רצתה ונראה שהיא המשיכה הלאה ואני כבר לא חשוב לה, עבר כבר חודש מהפרידה ואני לא יודע מה עוד ניתן לעשות כדי שנחזור לדבר ואולי להתחיל את הזוגיות מחדש. אשמח אם תעני להודעה ותודה מראש.

08/06/2014 | 09:35 | מאת: אילנה ארד לוין

יוסי היקר, מלכתחילה לא ציינת מה היה הרקע לעכירות שעברה על הקשר ולשינוי מטוב לרע. שינוי מסוג כזה מחייב אי הסכמות, קונפליקטים והתנהגויות בלתי מקובלות של צד אחד על משנהו ולהיפך. לא ציינת דבר וחצי דבר לגבי סיבות הפרידה. כמו כן, גם לא נעשה תהליך של הבראה, כגון פתרון הקונפליקט והבעיות ביניכם, ולפיכך הגיעה גם הפרידה השניה. מכאן ואילך נדמה לי שהחרפת את מצב העניינים בכל שנהגת בדרך כפולה שאולי היא מובנת רגשית אך קשה לקבל אותה והיא הדרך של לפגוע ככל יכולתך מצד אחד, ובו בזמן לשלוח מכתבי געגוע ושכנוע (כלומר הסגנון של "יורה ובוכה"). איש אינו אוהב שפוגעים בו באופן רציף ומכתבים של געגוע ואהבה אינם ממיסים את הכאב והכעס על הפגיעה. נראה שבשלב הזה אתה הופך נואש יותר ויותר ולפיכך מקצין את התנהגויותיך. כיום אתה בחור צעיר, אני מניחה שתיצור קשרים נוספים בעתיד ואולי כדאי לך, אם אתה מעוניין, לפנות לטיפול פסיכולוגי אישי כדי להבין שני רבדים: 1. מה הם התהליכים הפנימיים בך המביאים לקלקול קשר שהיה טוב. 2. מהו מנגנון כאב הפרידה וכיצד הוא משפיע עליך להיות גם תוקפני וגם מתחנן בו בזמן. מומלץ שיחול שינוי בשני הרבדים שצוינו. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים