אזור הדרום

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

07/06/2014 | 01:34 | מאת: אבי

אישתי ואני נשואים כ17 שנים בשלוש השנים האחרונות יש משבר בזוגיות אשתי אומרת שהיא לא אהבת אתי יותר בתענה שיש לי מישהיא הוכחתי לה שאין אבל היא בספק האם יש סיכוי להמשך הזוגיות ואם כן מה עושים תודה

08/06/2014 | 09:25 | מאת: אילנה ארד לוין

אבי היקר, יש ככל הנראה סיבות פנימיות של אשתך. או סיבות של שינוי בהתנהגותך כלפיה או כלפי המשפחה, אשר הביאו אותה למחשבה שהיא נבגדת. ראשית חוכמה יש לאתר האם הסיבות האלו הן אכן תולדה של מסקנה הנובעת משינויים (קטנים אפילו) מהתנהגותך הכוללת כלפיה וכלפי משפחתך, או שהדבר נובע מסוג של חשדנות פנימית. כך או כך, על מנת לערוך את האבחנה מה הם הגורמים לטענות אשתך על בגידה (מדומה לדבריך) יש לפנות לייעוץ זוגי אצל פסיכולוג קליני שהוא יותר קשוב גם למבנה הפנים נפשי של כל אחד מבני הזוג. אגב, יתכן שהפיחות באהבת אשתך אליך נובע מסיבות אחרות - חלקות מודעות לה וחלקן לא, ויתכן שעל מנת להסביר את עצמה לעצמה נקטה בטענה של בגידה שלדבריך היא מדומה. כאמור הנושא מחייב בירור עמוק ומשמעותי ובכל לב אני ממליצה לפנות לטיפול זוגי אצל מטפל שהוא פסיכולוג קליני. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים