איך מחזירים את האהבה?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

08/05/2014 | 18:25 | מאת: ליזט

אילנה שלום אני נשואה 25 שנה. האהבה תמיד היתה גדולה, המריבות גם. רבנו בירח דבש. רבנו כשבני הבכור היה תינוק. רבנו תמיד, אפילו לא הצלחנו להתאפק ורבנו גם מול הילדים. אבל תמיד חזרנו, תמיד אהבנו, תמיד התחבקנו התנשקנו הינו ביחד עד עומק הנשמה. היינו חברים טובים. ברגעי משבר בעלי מעולם לא רצה שנלך לטיפול, למגשר, למישהו שיעזור. גם היום, כשבקושי מסתכלים אחד על השניה, כשהסקס הוא בעצם מאולץ וספורדי והנשיקה כשמגיעים הביתה היא יותר כדי להחזיק את האהבה בכוח אני אובדת עיצות. בעלי טוען שפסיכולוגים הורסים הכל, שאם אני אפסיק להתלונן הכל יהיה בסדר... אינני יכולה עוד, ואינני יודעת איך להחזיר את האהבה! תודה ליזט

11/05/2014 | 12:56 | מאת: אילנה ארד לוין

ליזט היקרה, הרבה אפשרויות לטיפול זוגי אין במקרה הנוכחי, שכן בעלך מתנגד לכל אפשרות של טיפול פסיכולוגי או טיפול גישורי. לפיכך אופציה זו סגורה בפניכם. לפעמים, ואפילו די קרובות, מספיק אפילו שבן זוג אחד ישתנה לטובה בצורה מהותית והמערכת כולה משתנה אז בהתאם. שווה במקרה הזה לנסות טיפול אישי עבורך על מנת לשפר את רגשותיך, תגובותיך והתנהגותך בתוך המערכת הזוגית באופן שישפיע על שיפור האווירה כולה. כל אחד אחראי 50% לקשר, ואם צד אחד המהווה 50% גדולים ונכבדים, עובר שינוי חיובי, הדבר מקרין על כל המערכת. מקווה שתנסי אופציה זו והדבר יסייע לכם. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים