להפטר מהקנאה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

13/04/2014 | 12:43 | מאת: סטורן

שלום, חברה שלי נראית מעולה ומאוד סקסית. הקשרים בינינו טובים ואמיתיים. מן הסתם גברים מתחילים איתה ואני מוצא אותה לא פעם מפלרטטת. היא אוהבת אותי מאוד ואני אוהב אותה. אני מבין שאין כל כך מקום לקנאה בזוגיות טובה למרות שלא יכולתי לפעמים להתאפק ולהגיד לה לנתק קשר שהיה לה בעבר (והיא ניתקה). אחת הדרכים שלי להתעלם מהקנאה היא להגביל את הרגשות שלי כלפיה אבל איני רוצה בכך. תסבירי לי בבקשה איך אני מעלים את המחשבות על הקנאה ונפטר ממנה. אני חושב שאם הקנאה תעלם אני אהיה יותר מאושר.

20/04/2014 | 10:59 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקר, נמשכת לחברתך בין היתר בשל צורתה החיצונית היפה והסקסית. מאחר וכך אתה מניח שהיא מהווה אובייקט מושך גם עבור גברים אחרים ואתה מקנא לה. קנאה היא תחושה הנובעת מחוסר ביטחון בערכך העצמי הפנימי. כאילו מי שאתה אינו ראוי מספיק לאישה כה יפה ומושכת והפתרון שאתה מוצא לכך הוא להנמיך את רגשותיך כלפיה. קיימות בפניך שתי אפשרויות: 1. לבחור בת זוג שאינה כה יפה ומושכת, ואז אולי להיות קנאי פחות, מה שאני מבינה שאינו כה רלוונטי כרגע. 2. לגשת לטיפול פסיכולוגי אישי כדי להבין כיצד אתה מקנא וחש חוסר ביטחון כלפי אישה האוהבת אותך ואשר בחרה בך כבן זוגה. הרי הייתה יכולה לבחור גם בגבר אחר, מאחר ויש בפניה, לפי דבריך, יכולת בחירה די נרחבת. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים