זוגיות במשבר

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

13/10/2013 | 09:24 | מאת: סיוון

בעלי ואני נשואים כ- 10 שנים יש לנו שני ילדים מקסימים, בעלי גרוש ויש לו ילד מנישואים קודמים, במערכת היחסים שלנו תמיד זרמה, מערכת חיובית, חזקה, כיף והרבה שמחה. ברגעי משבר ומריבה תמיד בעלי היה זה שרצה להרים ידיים ולוותר כי ככה הוא סבור שלא צריך להילחם (כואב ופוגע אבל נכון), אני באה ממשפחה שידעה משברים בזוגיות וגם הייתה אהבה גדולה בין הוריי והם לעולם לא ויתרו ואולי גם אני ככה בעקבותיהם, בשנתיים האחרונות אני מרגישה שבעלי לא אותו אדם , מרוחק, מנוכר, קר אליי, סקס עושים רק כשצריך ולא יותר, כמובן שאני יודעת שהוא גולש באתרי סקס באינטרנט על מנת לספק את יצרו המיני אבל לא איתי, היה משבר גדול לפני כעשרה חודשים שם ביקש להישאר בבית כי הוא מאוד אוהב את הילדים ושכול אחד מאיתנו יחיה לבד, אני לא הסכמתי וביקשתי ממנו שיגיע להחלטה אחרת כי אם הוא רוצה להיפרד אז נפרדים ונלחמתי נלחמתי על הזוגיות על הביחד, עברו מאז 10 חודשים ואני שמה לב שוב, הוא לא בבית נפשית ורגשית, ניסיתי לדבר איתו והוא אמר שהוא לא אוהב אותי יותר, והוא רוצה להישאר בבית עד שהילדים יגדלו, זה לא מקובל עליי בכלל אני רוצה שהגבר שלצידי יאהב אותי, הוא חגג יומולדת 40 לפני כשנתיים וניראה לי שעדיין חווה משבר ניסיתי לדלות ממנו אם יש לו מישהי חדשה/אחרת בחייו הוא אמר שהוא לא רוצה אף אחת בחיים שלו הוא רוצה חופש , אני ממש לא חונקת אותו הוא מקבל ממני המון חופש הוא יוצא עם חברים ומבלה המון בלעדיי !!! אני מצידי לא רוצה לוותר אני עדיין חושבת שהוא החצי השני שלי וכן, אני עדיין אוהבת אותו ...

13/10/2013 | 11:56 | מאת: אילנה ארד לוין

סיוון היקרה, קיים פער ברגשות ובצרכים שלך ושל בן זוגך. הוא טוען שאינו אוהב אותך (לא ברור מה הם התהליכים שהתרחשו ביניכם ועל איזה רקע היו הקונפליקטים), אינו מעוניין כל כך לקיים איתך יחסי מין, מעדיף לחיות את חייו עם עצמו "לגור ביחד רק למען הילדים" ומרבה לצאת בנפרד עם חברים או סתם לבד. אני לא בטוחה שזהו מודל זוגי אידיאלי הן עבורך והן עבור הילדים. את מציגה מצב בו את אוהבת אותו, רוצה לשכב איתו ומעוניינת בקשר זוגי מלא לכל דבר ועניין וקיים כאן לצערי פער של רצונות. את רוצה והוא לא כל כך. להערכתי יש שלוש אפשרויות: 1. לחיות בסגנון הנוכחי בו את מתוסכלת וכאובה. 2. להיפרד בצורה מלאה ומסודרת כדי שלא תהיי תלויה בין שמים וארץ. 3. לפנות לטיפול זוגי על מנת להבין את המניעים של כל אחד, את הצרכים של כל אחד ועל מנת לגבש את מסלול ההחלטה הנכון. גבר החי תחת אותה קורת גג רק כדי להוות דמות אב לילדים מקרינה להם בו בזמן גם חוסר זוגיות וחוויה עמוקה של נפרדות ונבדלות. ילדים חשים היטב את הקשר בין הוריהם. כל טוב ובהצלחה, אילנה

15/10/2013 | 13:18 | מאת: סיוון

הרצון להישאר ביחד קיים אני לא אשקר אבל לא בכול מחיר! הבהרתי לו בשבת האחרונה שהרצון שלי זה לשמור על המשפחה ביחד ואם יש מה להציל אני מוכנה להפשיל שרוולים, אבל אין מצב שנחיה תחת אותה קורת גג אחת אם נגמר לו לא בשביל הילדים ולא בשביל שום דבר ! אני מבחינה בניסיון מצידו להתקרב אליי, לשתף אותי במה שעובר עליו ביומיום בעבודה עם אנשים וכו' בלי קשר אלינו, אני כואבת וככ מאוכזבת, לחשוב שהוא העריץ אותי פעם, העיניים שלו עדיין רכות ואוהבות ומסתכלות אליי באהבה רבה, והוא די נהנה ומחפש שיחה איתי דווקא לא בנושא שלנו לדעתי הוא אינו יודע מה הוא רוצה, הייתי רוצה להזכיר לו ... אנחנו אף פעם לא יוצאים לבד תמיד עם חברים ועם הילדים אולי הלב שלנו חסר לו ? הוא הציע מליוני פעמים ואני לא זרמתי. אולי הוא מתגעגע אני כבר לא יודעת מה לחשוב

16/10/2013 | 08:20 | מאת: סיוון

תודה רבה , אתמול בערב הוא חזר מהעבודה, שתינו קפה ביחד ופתחתי שיחה על -"איך עבר היום וכו'" בין היתר עלתה השיחה הכוונה שלו זה שהוא לא מאוהב בי אין לו התרגשות/זיקוקים/ פרפרים וכו' הסברתי לו שגם לי אין ואחרי 14 שנה אני חושבת שנדיר שההתאהבות עדיין קיימת בתוך זוגיות בורגנית, אמרתי לו שאנחנו אשמים שעם השנים לא שמנו לב אחד לשנייה והתעסקנו כול כולינו בילדים במשכנתה בעבודה וביום יום פחות בזוגיות פחות בביחד הוא מאוד הסכים אבל הוא חושב שיש לו בעיה בלהיות בזוגיות, שאלתי אם קרה משהו שאכזב אותו שקשה לו , הוא אמר שזה לא קשור אליי, אין לו אף אחת אחרת אני החלטתי לזרום, ליזום, ולנסות ושוב סיכמתי את השיחה בזה שהדבר האחרון שאני רוצה זה שהוא יישאר איתי כי נוח או בגלל הילדים או בגלל שהוא מרחם עליי את זה אני לא רוצה יהיה קשה כמה שיהיה אם צריך נפרד.. מה את חושבת ? יש על מה לעבוד ? אמרתי לו שאחת לשבועיים נצא רק הוא ואני בלי תוספות הוא נראה נלהב ומאוד רוצה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים