פנטזיית בגידה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

01/10/2013 | 12:18 | מאת: מיקי

שלום אני אוהב את בת זוגתי מאוד ואנחנו מתעתדים להתחתן בקרוב. יש לי בעיה שקרתה לי גם במערכות יחסים בעבר וגם במערכת הנוכחית היא לא חולפת לי על אף שאני מאוהב ומאושר עם בת זוגתי. הבעיה שהיא שבזמן סקס,ובמטרה ליצור גירוי אצלי, אני מפנטז על כל מיני בנות (אקסיות, בחורות אחרות שאני מכיר או הכרתי) ואני בהחלט לא נמשך אליהן בשום צורה, פשוט אקט הבגידה הוא משהו שמגרה אותי. אגב, חשוב לציין שבאותה מידה, וזה קרה מספר פעמים לא מבוטל במהלך סקס עם בת זוגתי, אני מוצא את עצמי מפנטז הרבה פעמים שהיא עושה סקס עם מישהו אחר (כלומר בוגדת בי). כלומר, פנטזיית הבגידה היא דו כיוונית (אני עם מישהי אחרת או בת זוגתי עם מישהו אחר). שאלתי היא : 1) ממה הדבר נובע ועל מה הוא מעיד ? האם מדובר במשהו נורמטיבי ? 2) איך מטפלים בזה ואם יש צורך בכלל ? תודה רבה מיקי

13/10/2013 | 10:47 | מאת: אילנה ארד לוין

מיקי היקר, בזמן סקס מסתובבות לבני אדם, גברים ונשים, אינספור פנטזיות מיניות מסוג זה או אחר. אין הן ידועות לאיש, אינן מוקרנות החוצה, ואם האדם, גבר או אישה, חי איתן בשלום, אז הכל טוב יפה ונורמטיבי. הבעיה מתעוררת אך ורק אם האדם אינו חי איתן בשלום. במציאות אתה אוהב וחושק בבת זוגך ואיתה אתה מקיים יחסי מין. הגישה הסקסולוגית טוענת, כי כל עוד הפנטזיות משרתות את המטרה של הגברת הנאה והגברת הסיפוק המיני, כל עוד אינן מפריעות לך, אז שתבוא עליך הברכה ואין בכך כל פסול. הבעיה קיימת אך ורק אם אתה חווה זאת סובייקטיבית כבעיה. השאלה מאין הדבר נובע היא שאלה נפשית מאוד עמוקה אשר התשובה לה מסתתרת בעמקי התת מודע. כדי להגיע למקום הזה, לפתוח אותו, להבין ולהשתחרר נדרש טיפול פסיכולוגי עמוק של שנה-שנתיים ולא בהכרח כל אדם מתאים לטיפול שכזה. כך ששאלת ה"למה" עשויים להיות לה הסברים תאורטיים מסוג זה או אחר אך הדבר אינו רלוונטי כלל לך כאדם פרטי. ככזה עליך להיות בעל היכולת המוטיבציה והרצון לחדור למסתרי תת המודע האישיים שלך ולגלות זאת בעצמך. אם תחיה בשלום עם הנושא תחסוך לעצמך את הצורך בבירור המניע לכך. בהחלט אפשר לחיות עם פנטזיה כזו בשלום וליהנות מחיי מין תקינים. אם יש בך סקרנות אישית, מוטיבציה רבה ורצון עמוק להבין את מסתרי הנפש, אז יש מקום למסע פסיכולוגי עמוק לנבכי התת-מודע. אין הדבר מחויב - בהחלט אתה יכול להמשיך עם דמיונך הנורמטיבי ללא כל תחושות פגם או אשמה. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים