נישואים ללא סקס

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

30/09/2013 | 20:25 | מאת: אישי

שלום אני בת 25.5 ובעלי בן 29 אנחנו נשואים שנתיים ויחד 5 שנים. כאשר היינו חברים היחסים המיניים בינינו היו מועטים אבל סבירים ותמיד אמרתי לעצמי שזה בגלל שאנחנו לא גרים יחד ולא מתראים הרבה והייתי בטוחה שאחרי החתונה הכל ישתנה וישתפר. אך לצערי גיליתי שהמצב לא רק שלא השתפר אלא אפילו החמיר. תדירות קיום היחסים שלנו נע בין פעם לפעמיים בחודש ניסיתי לעלות את הנושא כמה פעמים כדי להבין אם יש בעיה כלשהי (אני שומרת נידה כך שגם ככה אנחנו שבועיים בלי יחסים) כל הפעמים שהייתי חוזרת מהמקווה ואנחנו לא היינו מקיימים הייתי מעבירה בבכי בלילות, הייתי חושבת שאני לא מושכת או שאולי הוא לא התגעגע אליי הייתי שואלת את עצמי איך זה הגיוני שלי הוא היה כ"כ חסר שהייתי מחכה ללכת למקווה ולבעלי זה לא מזיז? בעבר הייתי מעלה את הנושא המון הייתי שואלת אותו למה המצב כזה אך הייתי מרגישה שהוא לא מבין על מה אני מדברת. היו תקופות שכבר היה נמאס לי לחכות שהוא יזום ואני הייתי יוזמת אבל אז הוא היה אומר את התירוצים של: לא עכשיו, אני עייף וכד' מה שגרם לי להפסיק ליזום ולנסות אני ממש מתוסכלת, אני אף פעם לא הייתי חולת סקס אבל אני מרגישה שככל שהוא מתרחק יותר אני רוצה יותר, חושבת על זה יותר. חשוב לי להדגיש שהקשר שלנו מלא חום ואהבה, חיבוקים בלי סוף נשיקות, ליטופים, מכתבי אהבה זה ביום יום אצלנו אבל לי זה לא מספיק חסר לי את האינטימיות! איך אני גורמת לבעלי לחשוק יותר ביחסים אינטימיים? מה לא ניסיתי קניתי אביזרים, משחקים, סרטים זה רק מרתיע אותו יותר וגורם לי להרגיש כמו גבר שכל היום בראש שלו זה סקס ושוב פעם סקס וגם השאלה שמטרידה אותי אם אנחנו רק שנתיים נשואים ומספר היחסי אישות שלנו קטן מה יהיה עוד 5 שנים? לא יהיה סקס בכלל?? בחצי שנה הראשונה של הנישואים עוד הייתי נוטלת גלולות ומאז שהפסקתי על מנת להיכנס להריון יש לי בעיה שאני מדממת אחרי מגע מיני שזה עוד יותר מתסכל אותי, אני ממש אובדת עצות אני בקושי שוכבת עם בעלי ועד שאנחנו כבר עושים את זה אני מדממת לאחר מכן. אני מיואשת אני לא מצליחה להיכנס להריון ואני מרגישה כאילו רק לי זה חשוב אני מרגישה לבד! אני מרגישה שזה משליך לנו על המערכת יחסים בעקיפין אבל הכי עצוב לי שאני חושבת שרק לי זה מפריע שרק אני מרגישה ככה. אני כותבת לך ודמעות יורדות לי כמו נחל מהעניים אולי אני מגדילה ומנפחת את הנושא? אולי זה לא כזה נורא? למה זה מפריע לי כל כך למה זה מתסכל אות? מה עושים? תודה על הסבלנות ואשמח לתשובה.

07/10/2013 | 17:54 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, את מעלה כאן שתי בעיות, אולי שלוש, אבל מכולן הבעיה המדאיגה אותי רפואית ובריאותית בצורה מאוד מאוד חמורה היא העובדה שאת מדממת לאחר יחסי מין. אסור שדבר כזה יקרה, אין זה מצב של בריאות ואין זה מצב נורמטיבי. אני מבקשת פניה דחופה לגניקולוג\ית לבדיקה הן של הנרתיק, הן של צוואר הרחם וכל בדיקה אחרת הנדרשת כדי לאבחן בצורה מאוד ברורה מדוע את מדממת. נושא זה הוא כבד משקל ביותר וחשוב מכל שאר הבעיות שציינת, שאף הן קשות ללא ספק. ביחס לתדירות יחסי המין ביניכם ובפרט לאור העובדה שאת שומרת נידה אין ספק שהתדירות מאוד נמוכה ובלתי מספקת. מבחינת תדירות יחסי המין המצב אינו תקין. נקודה. יש חשיבות לדעת גם את איכות יחסי המין והאם הם מתנהלים לשביעות רצונך, עם מספיק השקעה מצד שניכם כולל הגעה לאורגזמה. הסיבות לתשוקה נמוכה של בן זוגך יכולות להיות פיזיולוגיות וניתנות לבדיקה באמצעות בדיקת דם על מנת לוודא את רמת ההורמון הזכרי בתוכו וכמו כן לברר רמת פרולקטין בדם. במידה והבעיה היא פיזיולוגית המצב הוא בהחלט קל יחסית וניתן במהירות להשגת האיזון הנדרש כדי להגיע לרמת תשוקה גברית תקינה. במידה והמצב הפיזיולוגי הוא תקין אנחנו נשארים עם בעיה פסיכולוגית לא פשוטה לפתרון של גבר בעל תשוקה מינית נמוכה. מתוך הנסיון שלי היכולת לשנות תשוקה מינית של גברים אינו מוצלח במיוחד ובפרט אם קיים רקע דתי אשר מקשה על יכולת ההעמקה הפסיכולוגית. קיצורו של דבר: 1. מהרי לבדיקה גניקולוגית עבור עצמך. 2. גשי עם בן זוגך לרופא אנדוקרינולוג, ספרו לו על הבעיה של תשוקה מינית נמוכה מצידו ובקשו את כל הבדיקות הפיזיולוגיות הנדרשות עבורו. 3. במידה והבעיה שלו היא פסיכולוגית תצטרכו לעשות היטב חושבים על המשך דרככם המשותפת והאם ברצונו וביכולתו להשתנות. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים