איך עליי לנהוג?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

20/05/2009 | 18:51 | מאת: אונה

שלום, עליי לציין שניסתי לשלוח את השאלה הזו אתמול ומשום מה לא ראיתי שהיא מופיעה כאן אז אני מנסה שוב פעם. אני זקוקה לעצה. לפני כחודשיים הכרתי בחור נפלא! מעריך אוהב מכבד , כל מה שחיפשתי בבחור אני מרגישה שיש בו. טוב לנו,כיף לנו ביחד, אנו באותו ראש ונמשכים זה לזה. אני פשוט התאהבתי בו! אבל יש דבר אחד שמפריע לי (לצערי אין דבר משולם) העובדה שהוא מדי פעם מזכיר את בת זוגותו לשעבר כדרך אגב בשיחות שלנו (וגם מפריע לי שהוא מבטא אותה כ"חברה" ובשם שלה ולא כ"אקסית"). הם יצאו כשמונה שנים כאשר במהלכם הם נפרדו וחזרו וסופית ונפרדו לפני שנה לאחר שהיא עזבה לחו"ל. לדעתי הוא חווה נטישה ודחייה מצידה, ובאחת השיחות נפש שלנו הוא אמר לי שהיא השאירה אצלו פצע שלדעתי לא התרפאה עדייןותחושת פספוס על כך שלא עשה מספיק וזמן המתאים כדי למנוע זאת. לא שאלתי מה קרה בדיוק אבל אני מאוד סקרנית לדעת מדוע, האם הוא בקשר איתה עדיין היום? האם יש לה חבר או שהיא נשואה? אני רוצה להיות בטוחה שהיא כבר לא מחפשת אותו (יש לי דרך לברר אבל לא דרכו, אך לא רוצה לעשות זאת מאחורי גבו). כל זה אני לא אמורה לחוות עם היחס החיובי והחום שהוא מעניק לי אבל לצערי אני חוששת שאולי אי פעם הוא ירצה לחזור אליה במידה והיא תחזור לכאן. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. לא רוצה להעלות את הנושא שוב פעם כדי לא להראות את הפחד שלי ואף אולי קנאה. לכן אני פונה אליך ורוצה לדעת איך להתמודד עם רגשות האלה, מה עליי לעשות כדי שישכח אותה ולא יזכיר אותה?ואם לא ישכח למה לצפות? אני סבורה כי רק הזמן יראה זאת אבל האם יש דרכים אחרות?האם לדבר על כך באופן גלוי? תודה מראש, אונה

23/05/2009 | 17:54 | מאת: אילנה ארד לוין

אונה שלום, כיום את חיה לפי דברייך במערכת זוגית בעלת אופי משולש כלומר את, בן זוגך והצל של בת זוגו לשעבר. אין אנו יודעים מדוע הצל הזה עדיין הולך איתו ומדוע עדיין לא הצליח לסגור את העניין בינו לבין עצמו. פגיעותך וקנאתך הן טבעיות ומובנות ואין מה להתבייש בהן כי קשה להתמסר לבן זוג אם הוא לא נעול לגמרי על הקשר הנוכחי. אולי זה כואב אבל יש לדבר איתו גלויות ומפורשות ולומר לו שאם הוא לא רוצה לאבד גם אותך עליו לעשות משהו, לדוגמא טיפול פסיכולוגי שיעזור לו לסיים את הסיפור הקודם בחייו. אין טעם שתהיי בלשית ותחקרי בדרכים עקלקלות כי מדובר במערכת רגשותיו הפנימית שבה עליו להכניס סדר. היי אמיצה ונחושה אם ברצונך להשיג את הבלעדיות בליבו. שיהיה בהצלחה

24/05/2009 | 14:03 | מאת: אונה

תודה רבה על התייחסותך, עליי לציין שחשבתי על זה רבות ולצערי איני מצליחה לארוז אומץ מכיוון שאיני רוצה להרוס את היחסים ביניינו.וגם לאחרונה אינו מעלה אותה בשיחתנו .אז כרגע אני לא מרגישה טעם עד ששוב הנושא לא יעלה. אגב, הפתרון שהצעת אינו מתאים לו כי אינו מאמין בפסיכולוגים. האם יש פתרון אחר? מה שכן, הוא מאמין בזמן ואני מקוה כי יהיה לי את הסבלנות לחכות... תודה אונה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים