זוגוית לא בטוחה ומבולבלת

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

22/10/2017 | 14:58 | מאת: ליאור

שלום אני וחבר שלי ביחד 3 וחצי שנים.זו האהבה הראשונה של שנינו .אנחנו ילדים סך הכל בני 22 ו23 לא חווינו עוד אהבות או זגויות אחרות (הוא הראשון שלי גם במיטה)מה שקורה זה שיש אהבה גדולה אבל לאורך כל השנים האלה לשנינו יש הרגשות גדולות מאד שאנחנו לא מתאימים אחד לשני וחבר שלי תמיד חןשב על העתיד וחוזר ואומר שכאשר נתחתן אנחנו גם נתגרש.חבר שלי אחת לכמה חודשים רוצה להיפרד מהסיבה שהוא אומר שמגיע לי מישהו יותר טוב ממנו מישהו שיודע איך להכיל אותי עם מה שעברתי בחיים (הורי התגרשו - לא שחוויתי איזה שהיא התעללות אך הוא חוזר ואומר שאני צריכה מישהו שיודע להכיל את מה שעברתי מישהו חזק פי 8 ממנו כמובן שעצם זה שהוא מקצין את מה שעברתי כאילו אנסו אותי- וסליחה על הדימוי המזעזע- רק מוכיח שהוא באמת ילד ובאמת לא עבר כלום בחיים כי אם הוא היה יותר בוגר הוא היה יודע לקחת בפרורפוציןת את מה שכיביכןל "עברתי בחיים")הוא אומר שהוא לא יכול להמשיך לחיות כל החיים עם התחושות האלה בבטן שאנחנו לא נסתדר בעתיד ושזה יתפוצץ.הוא לא יכןל להמשיך לחיות עם המחשבה שמגיע לי מישהו אחר יותר טוב ממנו הוא לא יודע איך להרים אותי כשקשה לי הוא פשוט שותק ןאז זה פוגע בי וגם פוגע בו ונמאס לו להרגיש שהוא פוגע בי כל כך.אני תמיד זאתי שלא רוצה לוותר שנלחמת שאומרת לו שעל הכל אפשר לעבוד!! הוא אומר אני מצטער אני רןצה להיות המישהו הזה שאת רוצה שאני אהיה אני מת להיןת המישהו הזה אבל אני פשוט לא יכול!!!! אני מצד שני גם חיה עם המחשבות הבלתי פוסוקות שמגיע לי מישהו אחר מישהו שעולם התוכן שלו יותר רחב שעושה אותי לבן אדם טוב יותר שמרים אותי שדוחף אותי להיןת בן אדם מדהים מישהן שנותן לי שלווה בחיים והוא לא נותן לי את הדברים האלה.אין לי שלווה עם מישהו שכל כמה חודשים אוכל "בלבלות" אני מבינה ויודעת שהוא ילד בכל המובנים.הוא לא יןדע מה הוא רןצה מעצמו והוא מבולבל מאד.אני יותר בוגרת ממנו וככה זה בדרך כלל האישה צריכה מישהו מבוגר יןתר ממנה שעבר דברים בחיים .אבל מצד שני יש אהבה בנינו שזה משהו שלא מוצאים כל כך מהר או שיש כאלה שגם לא מצאו אותה בכלל.ובסך הכל הבסיס שלנו טוב חוץ מהמחשבות האלה שמסתובבות בראשים שלנו אחת למה זמן שאולי זה לא זה.הכל בסדר איתנו, אנחנו לא רבים כל יום לא ירדנו למצב של לכלוך ושל בגידות האחת בשני.אז אני שואלת למה לפרק???איך אפשר לדעת שהזוגיןת הזאת היא האחת????הרי לא חויינו עוד זוגיות כדי להיכוות ולדעת, ובכל זאת איך ניתן לדעת???אני חוזרת ואומרת לו שזה לגטימי להרגיש ספקות כל החיים האלה הם ספק אחד גדול ואין זוג שאין לו ספקות או חששות במיוחד לאנשיפ שזו המערכת הזוגית הראשונה שלהם!והוא אומר שלא.שיש אנשיפ שאין להם את הבלבלןת האלה . אני לא רוצה להיפרד אני אוהבת אותו ומצד שני באמת לא מגיע לי מישהו שאני לא המקום הבטוח בחיים שלו והוא לא בשלי!!מגיע לי יציבות מגיע לי שלווה וביטחון מגיע לי שירצו להילחם עלי וגם הוא מצדיק את כל מה שאני אומרת ואומר שהוא מעדיף שיהיה לי טוב עם מישהו אחר במקום שכל החיים הוא יגרום לי לסבל חשוב לי לציין שהוא חוזר ואומר שהוא אוהב אותי מאד והוא לא מפסיק לאהוב אותי לשנייה ושהוא רואה אותי האמא של הילדים שלו אבל יחד עם זאת רואה גם שלא נסתדר.אני אומרת לו איך אתה יכול לדעת מה אתה נביא?אין תעודת ביטוח בנישואין גם מי שמתחתן וחושב שהכל טוב ויפה בהתחלה יכןל להגיע למצב של גירושין לאחר כמה שנים.בבקשה תנו לי אור תנו לי כיוון כל שהוא האם לפרק את זה לוותר עלינו או להלחם ?אני תמיד מסבירה לו שזוגיות זה דבר שנבנה ותמיד יש לאן לשאוף לשנות ולהשתפר במיוחד כשאנחנו ילדים ואנחנו גודלים וצומחים ביחד . ברור שהצמיחה וההתפתחות שלו באה על חשבוני ואני זאת שנפגעת מהטעויות שהוא עושה איתי לאורך השנים(ואם הייתי עם מישהו שעבר קצת יןתר בחיים זה היה אחרת) אבל עדיין לא אכפת לי כי אני אוהבת אותו ורוצה שנמשיך לגדול ביחד ולא לחוד.

באותם הכלים שאת מנסה את נישארת באותו קושי ...ממליצה שתלכו יחד ליעוץ מקצועי. קצר מועד. כדי לבנות כלים להתמודדות. אם תחליטו אוכל להציע לך איזה שיטת טיפול תתאים כדי לבקש אותה מהטפל

26/10/2017 | 09:16 | מאת: ליאור

תודה לך יהודית!אשמח לשמוע ממך על שיטת טיפול שאת ממליצה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים